AKO ste prinuđeni da posao često “nosite kući”, dobro bi bilo da u stanu napravite neki kutak koji će biti vaša “kancelarija”.

Rad kod kuće mnogima teško pada, jer postoji veliki broj stvari koje im odvlače pažnju i ne daju im da se dovoljno koncentrišu. Zato bi bilo dobro da postoji određeni deo stana u kojem radite, bez obzira na to što mnogi imaju laptope i posao mogu da obavljaju bilo gde. Prostor namenjen radu je ono što vam je potrebno kako biste sa lakoćom završavali svoje obaveze.

Nije važno je li taj prostor mali ili veliki, važno je da on bude uređen u vašem stilu, lišen svega što vam odvlači pažnju. On može da bude bilo gde, dnevnoj sobi, trpezariji, čak i spavaćoj sobi ukoliko ne morate da radite kasno uveče ili vašem supružniku ne smeta što završavate posao u vreme predviđeno za spavanje. U svoj radni kutak dodajte lampe, postere, šareni pribor za rad, poneku saksiju, kartu ili knjige – sve što volite može da doprinese boljem radu.

Spavaća soba idealno je mesto za one koji ne mogu da se koncentrišu ukoliko nije potpuna tišina, jer je tako nešto teško zahtevati u, na primer, dnevnoj sobi u kojoj se ukućani okupljaju.

(Novosti)