Deca

Moja beba je moj život

Među majkama, naročito mladim, popularna je FB stranica „Moja beba je moj život“, iako je počela sa radom tek 10. juna prošle godine. Taj datum nije izabran slučajno, već je posebno značajan, kao rođendan male Martine (4,5). Stranicu su osnovale dve mame, Dragana i Tea, koje se trude da prenesu i sopstvena iskustva sa decom – Dragana ima devojčicu Martinu (4,5), a Tea 19-mesečnog sina Jana.

– Naša stranica nije samo jedna u moru sličnih, koje se bave majkama i onim što im je najvrednije u životu – decom. Posle rada na stranici sa sličnom temom, koja je potom pretvorena u nešto drugo, koleginica i ja smo osnovale „Moja beba je moj život“ i nastavile rad u tom pravcu.

Članice stranice su nas volele i bile smo im potrebne. Želimo na ovaj način da majkama damo podršku i pomoć kada im je potrebna, trudimo se da im odgovorimo na pitanja, koja postavljaju javno ili anonimno. Uz odgovore u komentarima, dobiju i naše lične u inboksu – ističe Dragana.

Interesantno je da vas prate i javljaju se majke iz cele bivše Jugoslavije?

– Stranica je i osnovana na jakom prijateljstvu između mene i Tee, ja živim u BiH, ona u Hrvatskoj. Nismo se ni videle, ali smo kao sestre. I među članicama vlada poštovanje i podrška, tu nema mesta mržnji po bilo kom osnovu. Ovde su se sklopila divna prijateljstva. Takođe, imamo i nagradne igre u kojima članice mogu da osvoje razne sitnice. Mislim da smo postale prepoznatljive po tome što u stranicu ulažemo mnogo ljubavi.

Na Fejsbuku je mnogo običnih stranica, a potrebno je više onih u koje administratori ulažu vreme, ljubav i dušu, jer ako članovi ne veruju adminima, stranica ne može da bude uspešna. Mi smo zaista posvećene radu, a plata nam je ljubav i poverenje naših članova, jer znaju da smo uz njih kada im je potrebna pomoć – zaključuje Dragana.

Marija Kostadinović

https://www.facebook.com/Moja-beba-je-moj-zivot-652372284862355/