Dekor

Morska svežina u stanu

DEKORATERI se slažu da nema lakše boje za kombinovanje od plave. Tirkizno i kobalt plava naročito su tražene leti kada „prizivaju“ more u dom, emituju hladnu energiju pa osvežavaju ambijent. I nisu rezervisane samo za kuće na plaži.

Tirkizna je najživlja boja plavog spektra, odlično se kombinuje sa drugim nijansama, a upečatljiva je i sama. Naročito se dobro slaže sa citrusnim notama, poput limun žute, kao i ružičastom i narandžastom. Uparena sa belom, „miriše“ na more, za notu glamura kombinujte je sa zlatnom, a ako želite duh Meksika u stanu, dodajte joj nijanse senfa. Najčešće se koristi kao boja za jedan ili više zidova, a pogotovo će lepo izgledati uz elemente od drveta. U dnevnoj sobi, kuhinji i trpezariji birajte jače nijanse, a u spavaćoj sobi svetlije.

Kobalt plava je tamnija od tirkizne i nešto zahtevnija za kombinovanje. Ali, krajnji utisak je jednako zadivljujući, pa oplemenite prostor pažljivo odabranim detaljima u ovoj boji, poput jastuka, zavesa, lampi, posteljine, posuđa, suvenira. Odlična je i u kuhinji uparena sa belom, a vrlo zanimljivo izgleda ako se kombinuje sa zelenom ili crvenom.

(Novosti)