Muškarci

Muškarci evo odgovora: Koliko traje seks?

Pitanje koliko bi trebalo da traje seks ne prestaje da intrigira ljude širom sveta. Dok se jedni hvale maratonskim vođenjem ljubavi, drugi nude argumente u prilog kratkom i strasnom odnosu. Psiholog dr Brendan Zič sa Univerziteta u Kvinslendu nije ponudio odgovor na pitanje koliko treba da traje seks, ali ustanovio je realno stanje na terenu. A, ono kaže da penetracija traje od 33 sekunde do 44 minuta. U proseku, 5,4 minuta.

U studiji je učestvovalo 500 parova, koji su tokom četiri nedelje koristili štopericu prilikom svakog seksualnog čina, od momenta penetracije do ejakulacije. Predigra nije bila uključena u minutažu. Ovaj metod nije idealan, ali je bolji od ispitivanja ljudi jer mnogi ne znaju koliko dugo vode ljubav, dok drugi često povećavaju minutažu, smatrajući da ih to čini boljim ljubavnicima.

Zanimljivo je da upotreba kondoma nije uticala na dužinu odnosa, iako se ranije verovalo da njegovo korišćenje produžava seks zbog manje osetljivosti penisa. Još jedan iznenađujući zaključak je da godine zaista utiču na dužinu vođenja ljubavi, ali ne na štetu mlađih muškaraca. Mada je uvreženo mišljenje da mlađi pripadnici jačeg pola nisu izdržljivi u krevetu, ovo istraživanje je pokazalo suprotno – što stariji muškarac, to kraći odnos.

(novosti)