Ljubav & Seks

Muško-ženska prijateljstva nisu iskrena

Muškarci i žene ne mogu da budu „čisti“ prijatelji, jer je samo pitanje trenutka kada će eskalirati seksualna privlačnost s jedne ili s druge strane – tvrde naučnici.

Istraživanje na Univerzitetu u Viskonsinu je obuhvatilo 88 mladih muško-ženskih prijatelja, koji su odgovarali na škakljiva pitanja o tom odnosu. Gotovo svi momci su priznali da ih, bez obzira na to da li su u vezi ili ne, drugarice privlače i pretpostavili su da i one osećaju isto, samo kriju. S druge strane, 85 odsto devojaka je otkrilo da oseća nešto prema drugovima koji su slobodni, a one koje su bile u vezi nisu krile da bi možda poželele nešto više od prijatelj(stv)a ukoliko bi im trenutna ljubav propala.

Drugi upitnik je bio namenjen sredovečnim ljudima, a među 144 ispitanika, gotovo svi su bili u braku. Rezultati su pokazali da privlačnost među prijateljima u poznom dobu takođe postoji. I tu su žene u godinama još „opasnije“, jer je kod 80 odsto njih muški prijatelj „ispao“ simpatija, dok je to za svoje drugarice priznalo 70 odsto muškaraca.

(novosti)