Nega & Lepota

Najjeftiniji preobražaj za 28 dana: Sara (42) otkriva rezultate na svom licu i telu!

Sara Smit, 42-godišnja Britanka i majka dvoje dece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke doktora, odlučila se na eksperiment, pa je tokom 28 dana pila tri litra vode dnevno. Rezultati su bili neverovatni!

Neurolog i nutricionista su je posavetovali da počne da pije tri litra vode dnevno kako bi telo bolje funkcionisalo.

Sara je dan obično započinjala šoljom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru – u proseku litar vode dnevno. Kada je došla do podatka da svaka peta žena ne unosi dovoljno vode u organizam, odlučila je da napravi jedaneksperiment – tokom četiri sedmice unosila je preporučenu količinu vode. Iskustvo je opisala u Dejli Mejlu.

Bubrezi brzo osete korist

Tri litra vode zvuči jako puno, zato se posavetovala s doktorom opšte prakse oko toga kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posledice. Ohrabrio ju je preporukom da jedan litar popije ujutro, jedan u poslepodnevnim satima i jedan uveče.

„Vaši bubrezi, koji filtriraju štetne materije iz krvi, pre nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osetiti korist“.

Foto: Profimedia10 godina starija

Ceo eksperiment je pratilo i fotografisanje iz sedmice u sedmicu. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja. „Izgledala sam mrtvo“, piše Sara.

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sistem i funkcije u našem telu zavise dosta od vode. Ona ispira toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive materije do ćelija, izbacuje štetne supstance. Ukoliko ne unosite dovoljno vode, vaš organizam će oslabiti. Zato je odlučila da 28 dana pije tri litra vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujuć.

Osećala se bolje već nakon prve sedmice

Već pri kraju druge sedmice primetila je da sedam dana nije imala glavobolje, te da joj je probava radila puno bolje. Nakon četiri sedmice eksperimenta, njeno lice je izgledalo potpuno drugačije. Izgledala je kao druga žena. Tamni kolutovi oko očiju su potpuno nestali, kao i crvenilo. Koža joj je postala glatka gotovo kao kad je bila dete.

Foto: Shutterstock

Transformacija je bila zadivljujuća

Takođe se osećala zdravije, poletnije i mršavije, što je neverovatno jer nije ništa promenila u svojoj rutini osim količine vode koju je unosila. Nije se odrekla ni provoda i poneke čašice alkohola, ali je pritom pila i dovoljno vode, te se ujutro budila sveža.

Sara savetuje svim ženama da učine isto – pijte tri litre vode dnevno i vidite šta će se dogoditi! Naravno, pre toga se posavetujte sa lekarom.

(Stil, foto: profimedia, shutterstock)