Ljubav & Seks

Naučite navike najsrećnijih parova

Verovatno poznajete neke parove čiji odnos smatrate savršenim. Koja je njihova tajna? Kako se tako dobro slažu? U današnje vreme je malo teže pronaći pravu ljubav, odnosno osobu koja će vas prihvatiti upotpunosti. Ali, na kraju svakog „traženja“, uvek naiđe neko ko nam može ulepšati život.

Otkrivamo vam tajne „savršeno“ srećnih parova, koje vam možda mogu pomoći u izgradnji još bolje i kvalitetnije veze.

1. Zajednički prijatelji

Druženje i izlasci sa bliskim prijateljima oba partnera obogaćuje vezu i dokazano je da su ljudi sa mnogo prijatelja dosta srećniji u vezama, nego oni koji se samo fokusiraju samo na partnera. Takođe je druženje sa drugim ljudima dobro za vezu jer partneri nisu previše zavisni jedno od drugog i izolovani „od sveta“.

2. Pokazivanje emocija u javnosti

Pod ovim ne mislimo na preterano ljubljenje, već na držanje za ruke i nežno grljenje. Bez obzira na broj godina, lepo je videti da se muž i žena/momak i devojka drže za ruke ili da se grle, pa i u javnosti. Prvo što smanjuju nivo kortizola-hormona stresa, a drugo jer se nikako ne možete početi raspravljati dok su vam ruke „spojene“. Vi ste tim i treba da se držite za ruke, a grljenje je lep načina da pokažete svom partneru, a i ostalim ljudima koliko ste zaljubljeni.

3. Odlazak na spavanje

Jedno istraživanje je pokazalo da su žene, kojima se u 90% slučajeva poklapa odlazak na spavanje sa svojim partnerom, mnogo srećnije u braku nego one one kojima se poklapa ko 50%. Zaključak iz ovoga je da treba pokušati uskladiti svoje vreme odlaska na spavanje sa svojim partnerom i da ćete sigurno biti srećniji, jer parovi pre spavanja imaju veću želju za bliskošću i sigurnošću.

4. Slušanje i pamćenje

Kao što negativna osećanja mogu loše uticati na prijateljstvo ili atmosferu, tako mogu uticati i na vezu. Ako stalno primećujete stvari koje vaš partner pogrešno radi, to će na loš način uticati na vezu. Umesto toga, budite pozitivni i više pažnje usmerujte na pozitivne i dobre stvari koje vaš partner čini. Tako ćete u njemu izazvati iste povratne emocije. Takođe ga pažljivo slušajte kada vam priča o svojim osećanjima ili o nečemu što je njemu bitno, jer će onda i on vas bolje slušati, a za nesporazume neće biti mesta.

5. Odlazak u krevet nakon svađe

Svaka rasprava u nama može izazvati bes i naterati nas na izgovaranje reči koje zaista ne mislimo. Pokušajte da se smirite pred spavanje, a onda rešiti problem ujutru kada se „strasti“ smire. Međutim, ono što izdvaja srećne parove, to je da se sutradan retko kad vraćaju na nešto što je bilo – raspravu (osim ako je stvar zaista bitna).

6. Određena doza iskrenosti

Govorenje istine u vezi, ali i generalno je važno. Takođe je bitno da dok govorite istinu svom partneru da ne vičete, već da sve govorite normalnim tonom glasa i da ne budete „bezobrazno“ iskreni. Neke stvari, iako su istinite, mogu da povrede kada se direktno nekome kažu. Zato treba da budete obazrivi i imati obzira prema njegovim osećanjima. Zato, kada treba nešto da mu kažete, a znate da ćete ga možda povrediti, samo govorite blagim tonom kao kada pričate sa najboljom prijateljicom o nečemu neobaveznom.

7. Posvetite se jedno drugom kad god imate vremena

Ako imate decu ili veoma zahtevne poslove, znamo da je teško fokusirati se na partera i da je vremena malo. Ali, nakon svih obaveza, sigurno možete izdvojiti malo vremena za maženje sa vašim partnerom ili opušteni razgovor. Ostavite seriju, mobilni telefon i ostalu elektroniku sa strane – veče je samo za vas dvoje i vama bitne stvari.

(ŽenskiMagazin)