Ljubav & Seks

Niko nije kriv: Kako se ponašati posle žestoke svađe sa partnerom

Želite i dalje magiju, istu kao kad ste se upoznali i zaljubili?

Da biste i dalje bili srećni važno je znati adekvatno komunicirati i prevazići svađe koje su deo života svakog para. Za dobro razumevanje, potrebna je iskrenost pre svega. Tokom razgovora morate se izražavati jasno i smireno, a ne dvosmislenim porukama. Ako vas je nešto od strane partnera uvredilo ili je učinio da se osećate loše, recite mu. Na ovaj način ćete izbeći začarani krug koji trivijalnu epizodu može pretvoriti u lavinu.

Birajte reči

Kada raspravljate u ljutnji lako je izgubiti kontrolu i reči mogu ostaviti svoj trag. Izgovarate užasne izraze koji nisu ni pomišljeni, ali mogu raskinuti vezu. Mnogo je bolje, umesto svađe, pustiti da se stvari ohlade, izbegavajući ogorčenje. Skoro sve žene imaju lošu naviku da žele da sve odmah isprave, dok je muškarcima potrebno vreme da upravljaju svojim emocijama.

Smeh

Ironija i vedrina stvaraju opuštenu atmosferu u kojoj je prostor prepušten igri. Najsrećniji parovi su oni koji imaju smisla za humor. „Peglanje“ nakon svađe pomaže u postizanju mira i zaustavljanju sukoba. Ali budite oprezni jer je granica između šale i sarkazma zaista tanka.

Vođenje ljubavi

Nakon što se oslobodite ljutnje, odličan način ublažavanja atmosfere i ponovnog otkrivanja harmonije je vođenje ljubavi, maženje i ljubljenja. Ali takođe možete raditi nešto zajedno, poput kuvanja ili šetnje, jer fizički umor uklanja negativne emocije.

Pravila za rešavanje sporova     

Ne vređajte, jer samo povećavate sukob.

Kritikujte ponašanje, a ne karakter osobe.

Ne uključujte druge ljude u sporove.

Ako ste ljuti, odvojite vreme da razmislite o svemu.

Ne podižite ton.

Ne spavajte bez pojašnjenja.

Ako ste povredili svog partnera izvinite se.

(Ženski magazin)