Ljubav & Seks

Novi ljubavni fenomen zbog kojeg sve više parova raskida: Da li znate šta je pubing?

Zahvaljujući tehnologiji i društvenim mrežama sada smo u prilici da se upoznamo i sa toliko fenomena kada je i naša veza u pitanju. Naime, sada se pojavio novi „fenomen“ u ljubavnim vezama koji je uglavnom i glavni krivac za sve više raskida. 

Da li vam je poznata sledeća situacija – pozvani ste na dejt i to od osobe s kojom se već duže vreme dopisujete i konačno kada imate priliku da užimo pričate o svim zanimljivim stvarima i uživate u društvu, on sve vreme gleda u svoj telefon i primećujete da zapravo uopšte nije skocentrisan na vas.

Ukoliko vam je i te kako poznato, čestitamo! Upoznali ste značenje takozvanog PUBINGA. Pojam je skovan od dve engleske reči – phone i snubbing (ignorisanje). I sigurno svi znamo makar jednu osobu koja to radi, ne samo na prvom dejtu, već sve vreme u vezi i van nje.

Prema podacima Univerziteta Baylor, pubing je ubica veza, a u istraživanju u koje su bile uključene 143 osobe čak 70 odsto reklo je da je partnerov telefon ometao njihov odnos.

Ljudi koji svoje slobodno vreme provode na društvenim mrežama jednostavno ne mogu da se kontrolišu u situacijama kada treba da se posvete voljenoj osobi ili društvu , upozoravaju naučnici.

Kako je jedna studija navela, prosečan pojedinac oko 150 puta na dan proveri telefon i društvene mreže. Stoga nas uopšte ne čudi, zašto je pubing počeo sve više da ugrožava kako prijateljske tako i ljubavne veze.

Ukoliko želite da i dalje uživate u realnim stvarima, zaboravite na telefon i ne dozvolite da se pubing uvuče i u vaš odnos.

(Novosti)