Nega & Lepota

OTKRIVAMO: Tajne savršene šminke

Magazin SREĆNA ŽENA za trendi i romantičnu, slatku i fantastičnu, fensi i predivno običnu, solo i porodičnu. Magazin za SVAKU ŽENU

Iako ste se ujutru lepo našminkali, već posle nekoliko sati morate da popravljate ruž, maskaru, korektor… Da bi šminka bila postojana tokom dana, primenite trikova holivudskih zvezda o kojima se brinu najbolji šminkeri sveta.

 

Nijansa korektora – Ako niste sigurni koja boja će najbolje da prekrije podočnjake, izaberite suprotnu nijansu. Na primer, plavičastim podočnjacima odgovara narandžasti korektor.

Postojan ruž – Olovkom za usne, što sličnijom boji ruža, prvo popunite usne, ali nemojte samo da ih oivičite. Nanesite ruž i lagano pritisnite na usne papirnu maramicu. Četkicom, na koju ste naneli malo pudera u prahu, pređite preko usana. Dodajte još jedan sloj ruža. Čak i ako se karmin tokom dana izbriše, olovka ispod njega će ostati, a lako ćete dodati malo ruža kada imate dobru podlogu.

Raskošne trepavice – Da bi trepavice izgledale duže, prvo ih uvijte uvijačem. Nikada ne koristite uvijač ako ste naneli maskaru, jer može da ih preseče. Nanesite tanku crtu na kapak, tik uz trepavice, uz pomoć četkice i senke, krejona ili tuša. Danju koristite smeđu nijansu, jer je efekat isti kao s crnom, a ne deluje tako upadljivo. Kada stavljate maskaru, četkicom priđite što bliže korenu trepavica.

Savršene obrve – I kada su obrve dobro počupane, često je potrebna dodatna korekcija senkom ili olovkom. Senka izgleda prirodnije i lakše se nanosi a olovke mora da bude što sličnija nijansi obrva za prirodniji izgled, zato njome možete da tačkasto popunjavajte praznine.

Trik za umorne oči – Ako izgledate umorno i želite da se osvežite, nanesite „hajlajter“ iznad i ispod obrva, prateći luk, pa ga  sunđerčićem ili četkicom spojite sa ostatkom podloge. To vizuelno podiže oči i one neće delovati opušteno i umorno.

(novosti)