Dekor

Ova biljka donosi ljubav, zdravlje i bogatstvo: Unesite je u kuću i ne brinite!

Pupoljci bambusa koriste se u ishrani. Simbolika bambusa podstiče nas na duboke i praktične životne lekcije.

Bambus je u Kini simbol dugovečnosti, a u Indiji prijateljstva. Slede najvažnije lekcije koje nam donosi bambus kako bi se podsetili na ono što već znamo, ali u svakodnevnici često zaboravimo!

Ono što izgleda slabo može biti vrlo snažno.

Telo najveće vrste bambusa nije veće od mnogih drugih stabala u šumi. Uz to, podnose hladne zime i vrlo topla leta i ponekad su jedina stabla koja stoje nakon oluje. Prisetite se reči Yoda učitelja: veličina nije važna.

Pogledaj mene. Sudiš li o meni prema mojoj veličini? Važno je ne podcenjivati ​​druge ili sebe temeljem predočavanjima o tome što je slabo, a što snažno. Ne moramo biti veliki da bi bili snažni. Ne moramo pohađati poznatu školu, već kao i bambus stajati uspravno, verovati u vlastite snage i znati da smo snažni kad trebamo biti. Setite se takođe da je snaga u vedrini, otvorenosti i transparentnosti… u ljubaznosti, saosećanju i saradnji!

Saviti se, ali ne slomiti se.

Jedna od impresivnih stvari o bambusu je njegovo ljuljanje na povetarcu. Taj nežan lepršav pokret je simbol poniznosti. Temelj bambusa je čvrst, ali se kreće i ljulja skladno s vetrom… ne bori se protiv njega. Čak i nakon najjačeg vetra, bambus i dalje stoji uspravno. Saviti se, ali ne slomiti je jedna od tajni uspeha bilo da je reč o stablu bambusa, teškim situacijama ili bavljenju svakodnevnim životnim stvarima.

(Stil, foto: shutterstock)