Putovanja

Ovo su tri najluksuznija hotela na Halkidikiju

I na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu (do 21. Februara) Halkidki će biti najtraženija destinacija. S razlogom. Mediteranski raj sa plažama kao sa razglednice i elitnim hotelima je udaljen svega nekoliko stotina kilometara od Srbije. Zato i ne čudi što ovo poluostrvo postaje ekskluzivna destinacija za evropske turiste, koji će se naročito ove sezone (doduše i zbog političkih razloga) okrenuti severu Grčke.

Sani-Resort-Greece_CNT_25jun12_pr_b_646x430

Možda Halkidiki nema šarm grčkih ostrva, ali zato ima neke od najlepših plaža u Evropi. Primer za to su Karidi i Kavourotripes, obe smeštene na Sitoniji. Prva se nalazi u blizini mesta Vurvuru i zbog tirkizne boje mora i prirodnog hlada je zvanično jedna od najlepših mediteranskih plaža. Ništa manje atraktivna je i Kavourotripes, koja se sastoji iz šest peščanih uvala (odvojene stenama).

sani_resort_beach_08-copy

Epitet „prirodan fotošop“ ima i plaža Ksenija, ušuškana u uvali između Pefkohorija i Paljurija (istočna strana Kasandre). Na zapadu prvog „prsta“ ističe se plaža Buzulas, s belim peskom i predivnim mirisom borova koji miluje čula. Ona je zapravo deo ekskluzivnog odmarališta „Sani“, jednog od najluksuznijih u Evropi.

24-putovanje-halkidiki

„Sani“ je skup četiri hotela, marine, prodavnica svetski poznatih brendova, restorana, bioskopa i sportskih terena, oko kojih se nalaze čak šest tropskih plaža sa sitnim belim peskom (na njima se organizuju i venčanja). Hedonizam je zagarantovan u hotel-apartmanima „Porto Sani vilidž“ i „Sani Asterijas“, a ništa manje nisu impresivni ni hoteli „Sani bič klub“ (s privatnim bazenima) i „Sani bič“. Nekoliko tamošnjih restorana dobilo je i čuvene „Mišlenove“ „zvezdice“, a gostima je na raspolaganju i meni s jelima bez glutena, tartufi… Zato ne čudi činjenica što sobe ovde „planu“ i po nekoliko meseci pre letnje sezone. Takođe, saobraćaja gotovo da i nema, zbog čega je ovo i jedinstven ekološki kompleks.

ikos-olivia-ikos-resorts

Da Halkidiki ima neke od najboljih hotela na Mediteranu potvrđuje i novootvoreni „Ikos Olivija“ u mestu Gerakini na Sitoniji. Mediteranski stil preovladava u izuzetno modernim sobama i apartmanima, od kojih neki imaju i privatne bazene. Goste čeka „sve uključeno“ koncept, koji domaćini nazivaju „beskonačni životni stil“, a to podrazumeva opuštenu, prijateljsku uslugu i osećaj da niste u klasičnom „ol inkluziv“ hotelu sa raznim pravilima, već u prirodnom okruženju, gde je sve na raspolaganju.

IkosResorts-Family_1418986434

Tu je i pet „a la kart“ restorana u kojima rade šefovi kuhinja nagrađeni „Mišlenovim” zvezdicama. U ponudi je više od 300 lokalnih i svetkih marki vina, a na peščanoj plaži non-stop „špartaju“ kelneri, donose piće i hranu, pa gostu jedino preostaje da se zavali u ležaljku i uživa…

24-putovanje-halkidiki-(1)

Jedan od najboljih porodičnih hotela u Grčkoj svakako je i luksuzan hotel „Okeanija“, sa pet „zvezdica“, koji se nalazi u gradiću Nea Moudanija. Za one koji uživaju u vrhunskoj trpezi, ovaj hotel nudi aranžman po principu „sve uključeno“, što podrazumeva i neograničeno konzumiranje brendiranih pića, sveže ceđenih sokova… I plaža „Okeanije“ ima „plavu zastavicu“, a posebna atrakcija su kaskadni bazeni s kojih puca pogled na zalazak sunca.

Watersports-Ikos_1435836059

Luksuzni hoteli na severu Grčke pozicionirali su se kao porodična odmarallišta, pa će evropskim gostima, pored raznih sportskih aktivnosti i dečjih klubova, ponuditi i besplatnu uslugu čuvanja mališana na plaži da bi roditelji mogli da imaju i malo vremena za sebe.

Krstarenje u zalazak sunca

Za one kojima Sanijeve peščane plaže nisu dovoljne, organizuju se i brodski izleti do okolnih skrivenih uvala, ali i krstarenje uz šampanjac oko „rizorta“ u zalazak sunca. U luci su usidrene i velelepne jahte imućnih vlasnika iz celog sveta.

(Novosti)