Ljubav & Seks

PISMO MUŠKARCA KOJI SE POKAJAO: Napustio sam najdivniju ženu, a trebalo je samo da…

Pismo muškarca koji je napustio svoju suprugu koju je baskrajno voleo na početku braka, a onda posle pet godina zaboravio zašto su i bili zajedno otvoriće oči mnogim parovima.

Ostajući u njenom životu, proveo sam pet godina nanoseći psihičku bol jednoj dobroj ženi.
Hteo sam da budem s njom. Stvarno sam hteo nju da izaberem. Bila je neverovatna žena, pametna, smešna, senzualna i seksi. Od njenog smisla za humor celo moje telo treslo se od smeha, a njena egzotična lepota u trenutku mi je mogla pomutiti pamet.
Moje srećno mesto bilo je jutro kada sam se budio s njom u mom naručju. Divlje sam je voleo.

Nažalost, kao što se događa s mnogo mladih parova, naše neznanje kako dobro voleti stvorilo je stresne izazove u našoj vezi. Moja blažena jutra pretvorila su se u napete, nezrele situacije svakodnevnog zajedničkog života. I počeo sam se pitati postoji li negde neka žena koju će biti lakše voleti, i koje će mene voleti bolje.

Kako su meseci prolazili, a ta me misao sve više zaokupljala, sve sam manje birao nju. Svaki dan, tokom pet godina, birao sam je malo manje.

Ostao sam s njom. Ali sam odustao. Oboje smo patili.

Izabrati nju značilo bi fokusirati se svaki dan na predivne stvari koje je unosila u moj život na čemu sam joj mogao biti zahvalan: njen smeh, senzualnost, razigranost, prijateljstvo i još mnogo toga.

Nažalost, često mi je bilo teško ili gotovo nemoguće da uživam – ili uopše primetim – sve ono što je toliko prekrasno u vezi s njom.
Previše sam se usmerio na ljutnju, nesigurnost, prohteve i ostale aspekte njene snažne ličnosti koja je imala uticaj na mene. Što sam se više fokusirao na najgore, više sam toga da primetim i zbog toga još više reagovao mojim najlošijim ponašanjem. A sve to je još više narušavalo našu vezu…a zbog toga sam je još manje birao svaki dan.

A ona se snažno borila da izaberem nju. A to je uzaludan posao. Ne možete nekog naterati da vas izabere, čak i kada vas vole.

Couple having argument; Shutterstock ID 95305129; PO: today.com
Sada shvatam da je često bila ljuta jer se nije sa mnom osećala sigurno. Osetila je da sam prestao, u svojim rečima i delima, da je biram svaki dan i bojala se da ću je napustiti.

I napustio sam je.

Ali zapravo sam ja nju izneverio jer sam se svaki dan, tokom pet godina, fokusirao na ono što me je smetalo umesto na ono što sam kod nje obožavao.

Kao redak i nežan cvet kojeg sam ponosno doneo kući, a onda ga prestao zalevati, previše puta sam je ostavio da sama vene u vrelini našeg intimnog odnosa.

Uvek izaberite ono najbolje kod žene koju volite. Izaberite nju potpuno.

Ako ste u vezi, postavite si ovo pitanje:
„Zašto ću danas opet izrabrati svog partnera?“

Ako ne možete da pronađete dobar odgovor, potražite dublje i pronađite ga. Jer u najdubljim istinama srce možda i nema razloga.

Prođe li previše vremena i ne možete otkriti zašto bi svaki dan izabrali da budete sa svojim partnerom, a vaša je veza puna stresa, pustite ih da odu. Napravite mesta da u vaše živote uđe neko drugi, koga možete opet birati svaki dan.

Jer osobe koje volimo zaslužuju da kod njih izaberete samo ono najbolje. Svaki dan!

(zdravaisretna)