Astrologija

Povratak Marsa u znak Strelca: Manje trošite, više štedite

Mars, planeta akcije i energije, koja se više od dva meseca „šetala“ po poslednjim stepenima Škorpije, a dugo je bila i u retrogradnom hodu, 2. avgusta, vraća se u Strelca, znak kontakata sa strancima.

Iako je to mnogo udobnija pozicija za ovu planetu, već početkom nedelje Mars obrazuje napete aspekte sa Plutonom u Jarcu i Uranom u Ovnu, koji upozoravaju na oprez sa finansijama, zato, bolje izbegavajte nepotrebne troškove i podizanje kredita, više štedite, a manje trošite.

U drugoj polovini nedelje, Mars se približava retrogradnom Saturnu, planeti odgovornosti i ambicije s kojom pravi konjunkciju. Ovaj aspekt usporava snagu Marsa, kao da jednu nogu držite na gasu, a drugu na kočnici, pa bez obzira na vašu inicijativu i energičnost, možete imati osećaj kao da tapkate u mestu. Sve ide nekim usporenim ritmom, pa mnogi dogovori, poslovi i sastanci mogu da se odlažu ili prolongiraju…

Svetla tačka je sekstil između Marsa i Jupitera u Devici, zbog čega naše sportiste očekuje uspeh, naročito na takmičenjima u inostranstvu.

Konjunkcija Marsa i Saturna, do 9. septembra, utiče na sve znake, a posebno Ovnove, Škorpije, Strelčeve, Jarčeve i Vodolije.

OVAN (21.3.- 19.4.)

Vaš vladalac Mars koji upravlja i vašom kućom strasti i novca, blizu Saturna, nagoveštava mogućnost poznanstva na nekom putu sa harizmatičnom, ali ljubomornom osobom. Izbegavajte konflikte sa Ovnovima i Jarčevima.

BIK (19.4. – 20.5.)

Konjunkcija planete seksualnosti, Marsa i Saturna u vašem astrološkom polju strasti i novca, podstiče partnerovu posesivnost koja može da dovede do rasprava. Izbegavajte rizične finansijske transakcije.

BLIZANCI (20.5. – 20.6.)

„Spoj“ Marsa i Saturna u kući ljubavi, nagoveštava mogućnost ulaska u vezu sa osobom koja nosi uniformu na poslu. Rastu vaše šanse za odlazak na stručno usavršavanje u inostranstvo.

RAK (20.6. – 22.7.)

Zbog pozicije Marsa i Saturna, vladalaca astroloških polja karijere i ljubavi, dominirate u poslu, naročito ako se bavite privatnim biznisom. Oslonite se na jednog Strelca ili Jarca.

LAV (22.7. – 22.8.)

Mars u vašoj petoj astrološkoj kući, pod uticajem Jupitera, donosi uspeh umetnicima i sportistima, naročito na inostransim turnirima i utakmicima. Na putovanjuu moguća romansa s nekim Ovnom ili Strelcem.

DEVICA (22.8. – 22.9.)

Pozicija Marsa i Saturna upozorava da izbegavate sukobe sa članovima porodice i partnerom, naročito ako ste u dužoj vezi ili braku. Moguć priliv novca preko kuporpodaje nekretnina.

VAGA (2.9. – 22.10.)

Na nekom kraćem putu u inostranstvu možete da upoznate šarmantnu osobu. Uspeh očekuje predstavnike vašeg znaka koji se bave nekim kreativnim zanimanjem, sportom ili studiraju.

ŠKORPIJA (22.10. – 21.11.)

Vaš vladalac Mars blizu Saturna, nagoveštava mogućnost ulaska u vezu sa zauzetom osobom čije zanimanje ima veze sa rukovanjem novcem ili medicinom. Uspeh preko kupoprodaje nekretnina.

STRELAC (21.11. – 21.12.)

Zbog simbola akcije, ambicije i upornosti u vašem znaku, više ste fokusirani na pronalaženje mogućnosti za uvećanje prihoda i učvršćivanje poziciju na poslu, nego za odnos sa partnerom.

JARAC (21.12. – 20.1.)

Vladalac vašeg znaka, Saturn, blizu Marsa u polju tajnih neprijatelja može da vam napravi haos na emotivnom planu, a razlog može da bude neko s kim ste nekada bili vrlo bliski.

VODOLIJA (20.1. – 19.2.)

Jedan od vaših vladalaca, Saturn, blizu Marsa, najavljuje borbu sa konkurencijom na profesionalnom planu. Na ličnom planu, moguće je razdvajanje od partnera zbog neočekivanih okolnosti.

RIBE (20.2. – 20.3.) u 10. polju

Planete akcije i stagnacije u vašem polju karijere najavljuju mogućnost odlaganja poslova, dogovora i poslovnih sastanaka.

Istovremeno, mogu da vam se dopadnu dve podjednako interesantne osobe.

IZBEGAVAJTE RASPRAVE SA PARTNEROM

Mars simbolizuje erotiku i muški princip, a Saturn pesimizam i kašnjenje, zbog čega aspekt između ove dve planete više utiče na muškarce, posebno one u zrelim godinama kod kojih se može odraziti na libido. Kvadrat sa oslabljenom Venerom u Devici podstiče posesivnost i ljubomoru, zbog čega bi trebalo izbegavati rasprave sa partnerom.

(Novosti)