Astrologija

Povratak retrogradnog Marsa u Škorpiju: Strast, posesivnost i rasprave s partnerom

Couple having argument; Shutterstock ID 95305129; PO: today.com

Mars, planeta akcije, seksualnosti i muževnosti, posle nekoliko meseci boravka u Strelcu, vratio se retrogradnim hodom u znak Škorpije u kome je njegov uticaj inače naglašen.

Zato će muškarci, posebno Ovnovi, Škorpije i Jarčevi, biti energičniji i dinamičniji, privlačniji i popularniji u društvu, naročito suprotnog pola, još više posle 29. juna, kada Mars kreće direktnim hodom preko poslednjih stepeni harizmatične Škorpije.

Ako vam je natalni Mars, Uran ili Saturn na poslednjim stepenima Bika ili Blizanaca, naredna dva meseca izbegavajte donošenjeLj radikalnih odluka, nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije.

Klonite se situacija u kojima bi vaša pritajena agresivnost mogla da dođe do izražaja što ove nedelje potvrđuju i napeti aspekti retrogradnog Marsa sa Uranom u Ovnu i oslabljenim Merkurom u Biku. Iako aspekti planete seksualnosti donose uzbuđenja na ljubavnom planu, oni takođe podstiču posesivnost, zbog čega su moguće češće ljubomorne scene i rasprave sa partnerom.

OVAN (20.3. – 19.4.)
Vaš vladalac Mars, simbol seksualnosti, u izazovnom aspektu sa Uranom u vašem znaku, donosi vam uzbuđenja na ljubavnom planu,   moguć strastveni susret sa harizmatičnom osobom.

BIK (19.4. – 20.5.)
Opozicija između planete sukoba u astrološkom polju ljubavi i Merkura u vašem znaku upozorava da se klonite sukoba sa partnerom i mlađim članovima porodice.

BLIZANCI (20.5. – 20.6.)
Aspekti Marsa, vladaoca astroloških kuća posla i neočekivanih okolnosti, opominju da budete pažljiviji za volanom, naročito ako često putujete. Izbegavajte nepotrebne troškove.

RAK (20.6. – 22.7.)
Planeta akcije u napetim aspektima sa Uranom u astrološkom polju karijere i oslabljenim Merkurom u Biku, ne utiče povoljno na vašu poslovnu situaciju, naročito ako ste umetnik ili sportista.

LAV (22.7. – 22.8.)
Aspekti planete sukoba, Marsa, sa Uranom i Merkurom, opominju da obratite više pažnje prilikom potpisivanja ugovora i dogovora sa strancima, naročito ako se bavite privatnim biznisom.

DEVICA (22.8. – 22.9.) polje
Napet aspekt između Marsa i vašeg vladaoca Merkura, planete biznisa, upozorava da budete oprezniji za volanom kao i da povedete više računa o vrednim predmetima.

VAGA (2.9. – 22.10.) kuća
Mars, vladalac polja ljubavi u izazovnom aspektu sa Uranom nagoveštava strastveni susret sa nekom Vodolijom ili Blizancem.  Izbegavajte nepotrebne troškove.

ŠKORPIJA (22.10. – 21.11.) polje
Sa vašim vladaocem Marsom u polju ličnosti, pravi ste magnet za suprotni pol, očekuju vas novi susreti i poznanstva sa interesantnim osobama. Izbegavajte nepotrebne troškove.

STRELAC (21.11. – 21.12.) kuća
Planeta inicijative, Mars, u vašoj astrološkoj kući podsvesti i tajni, nagoveštava mogućnost zaljubljivanja u zauzetu osobu. Čuvajte se osoba koje mogu da vam rade iza leđa.

JARAC (21.12. – 20.1.) polje
Zbog pozicije Marsa u napetom aspektu s jednim od vaših vladalaca, Uranom, u astrološkoj kući neočekivanih okolnosti, trebalo bi da izbegavate nepotrebne troškove.

VODOLIJA (20.1. – 19.2.) kuća
Planeta akcije u vašem astrološkom polju karijere, u napetom aspektu s vašim vladaocem Uranom, simbolom rizika, opominje da povedete više računa o finansijama.

RIBE (20.2. – 20.3.)
Simbol seksualnosti, Mars, u seskvikvadratu, izazovnom aspektu sa vašim vladaocem Neptunom, planetom zanosa u vašem znaku,  donosi vam strastveni susret sa zauzetom osobom.

Iskušenje za vatrene i vazdušne znake

Dok će vodeni i zemljani znaci biti strastveniji i ljubomorniji nego inače, vatreni i vazdušni znaci mogu da se nađu u iskušenju da obnove veze sa starim partnerima, u čemu će najverovatnije i uspeti ukoliko im je natalni Mars u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu. Međutim, ako je Mars u Biku, Vagi ili Raku, do problema može da dođe zbog nedostatka samopouzdanja i neodlučnosti.

(novosti, astrolog: Marina Jungić Milošević)