Dekor

Praznični enterijer: Kako da ukrasite kuću za Vaskrs! (FOTO)

Do najvećeg hrišćanskog praznika ostalo je još malo vremena, pa je pravo vreme da razmislite, odlučite kako ćete dekorisati kuću za Vaskrs, zasučete rukave i pribavite potreban materijal!

Za prelepe dekoracije ne treba vam puno novca, već mašta, dobra volja i raspoloženje!

Kao što za Božić goste dočekujemo venčićem od borovih grančica, ukrašenim blistavim novogodišnjim kuglama na vratima, slična situacija je i za Vaskrs. Ipak, ovo je vreme kada cveta prelepo, mirisno poljsko cveće, pa nema razloga da kupujete bilo kakav materijal. Izađite u dvorište ili prošetajte do obližnjeg polja i naberite cveće i same napravite najlepši vaskršnji venčić. Možete ga dodatno ukrasiti šarenim jajima od stiropora.

Ako ste ljubitelj “uradi sam” projekata, ne zaboravite da jednan kutak doma ukrasite prelepom vazom sa jajima i ružama! Neka sve bude u vašem omiljenom tonu – ako imate roze ruže, neka i jaja budu u sličnim nijansama, a obavezno je samo da vaza bude providna.

Bilo da živite u kući ili u stanu, saksijsko cveće izgledaće mnogo lepše i svečanije za Vaskrs ako i njega ukrasite simbolima velikog praznika, poput zeke, kokoške ili šarenih jaja od stiropora.

Ako imate dvorište, mogućnosti su vam praktično neograničene!

Ipak, jedan od najvažnijih detalja za vaskršnje uređivanje doma svakako je trpezarijski sto. Korpice, figure, kolačići i hrana sa motivima Vaskrsa najčešći su izbor.

ž

Ne zaboravite i na dečije tanjire! Oduševićete ih hranom u obliku zeke, a ovo vam je i odlična prilika da ih “prevarite” da pojedu nešto zdravo!

Escajg i tanjiri su takođe važan deo postavke stola, a za ovu priliku mogu da izgledaju baš posebno.

Još predloga za dekoraciju doma za Vaskrs pogledajte ispod!

(stil.kurir.rs)