Astrologija

Precizan NEDELJNI HOROSKOP od 31. januara do 6. februara

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje i da li da investirate:

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao – Trudite se da sve poslove obavite na najbolji način, i da koliko god je to moguće, uvažite tuđe želje i sugestije, ali imate utisak da vaši saradnici ne cene dovoljno vaš napor i zalaganje. Jasno vam je da nikome nije sve potaman i da ponekad morate da prihvatite i ono što vam nije po volji. Naučite da se distancirate od osoba koje vas opterećuju.

Ljubav – Pokušavate da razumete različite aspekte partnerovog ponašanja, ali ne pronalazite zadovoljavajući odgovor. Izbegavajte impulsivne reakcije. Sačekajte da se stišaju strasti i onda rešavajte probleme.

Zdravlje – Menjajte loše navike. Ne preterujte sa slatkišima.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao – Prihvatili ste dodatne obaveze i aktivnu ulogu u novim događajima na poslovnoj sceni odmah nakon Merkurove retrogradnosti, što je siguran znak predstojećih problema. Dobro se informišite o svim aspektima i mogućnostima poslovanja pre nego što preduzmete važne korake u odbrani svojih interesa. Izbegavajte preterano samohvalisanje. Vaši dosadašnji rezultati su dovoljno „rečiti“.

Ljubav – Zaboravite na lažne obzire ili na strogi glas razuma u ljubavnom životu. Sledite svoja osećanja. Ukoliko ste slobodni, spontano odgovorite na nečije udvaranje.

Zdravlje – Nedostaje vam fizička aktivnost, aktivirajte se.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao – Želite po svaku cenu da utičete na nečije mišljenje. Međutim, taktika na kojoj insistirate ne donosi uvek i pozitivne rezultate, a posebno sada, zbog pozicije Merkura u vašem polju troškova. Neko vas dovodi pred svršen čin i indirektno odbacuje vaše ideje. Izbegavajte poslove za koje nemate dovoljno znanja, profesionalne umešnosti ili praktičnog iskustva.

Ljubav – Pokušavate da promenite svoju ulogu u ljubavnom odnosu, ali i dalje nemate veliki uticaj na partnerovo mišljenje ili odluke. Ne prija vam saznanje da neko drugi bira ili odlucuje u vaše ime. Smirite strasti.

Zdravlje – Pazite na ishranu. Moguće alergije.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao – Rado prihvatate nove ideje koje bi mogle da vam pomognu da unapredite svoj poslovni stil. Bićete u prilici da ostvarite niz korisnih poslovnih kontakata i postignete dogovore koji će vam doneti veliko psihološko olaksanje i materijalnu satisfakciju. Udružite svoje poslovne interese sa proverenim timom koji obećava uspešnu i dugoročniju saradnju.

Ljubav – Zbog emotivne nesigurnosti povremeno imate potrebu da proveravate partnera. Oscilirate između snažne privlačnosti i potpune ravnodušnosti. Ukoliko ste slobodni, neko će vas osvojiti neobičnim stilom udvaranja.

Zdravlje – Napeti ste. Potreban vam je odmor.

LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao – Uprkos vašem zalaganju na poslu i želji da udovoljite svim saradnicima, to vam ne polazi za rukom. Neko vas nagovara da nastavite sa započetim poslovima i da se ne obazirete na zlonamerne komentare i različita upozorenja. Povremeno osećate nedostatak volje ili koncentracije u obavljanju nekih rutinskih zadataka. Trudite se da prema svima budete korektni.

Ljubav – Nedostaju vam veći izlivi emocija i strasti u ljubavnom odnosu. Partner je često odsutan, a vi potajno priželjkujete, da se ostvari susret sa osobom iz prošlosti.

Zdravlje – Sve je pod kontrolom. Oporavljate se.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao – Mudro i strpljivo sprovodite svoje ideje, trudeći se da u isto vreme izgradite što bolje odnose sa saradnicima. Na delikatan način iznosite nove ideje u strahu da vam nečiji uticaj sa strane ne pokvari planove. Ipak, zvezde su na vašoj strani, a vaše zalaganje na poslu donosi očekivane rezultate. Uživate u uspešno obavljenom poslu.

Ljubav – Potrudite se da svoje ponašanje prilagodite trenutnoj situaciji. Nema potrebe da kritikujete voljenu osobu. Sačekajte pravi trenutak za iskren razgovor sa partnerom i posle toga donesite odluku o budućim koracima.

Zdravlje – Preduzmite sve što je potrebno da trenutna bolest ne pređe u hroničnu.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao – Različiti stavovi ili drugačija poslovna orijentacija vaših saradnika remeti ranije postignute dogovore i ugrožava realizaciju planova. Novi nesporazumi utiču na vašu koncentraciju i profesionalnu angažovanost. Potrebni su vam bolji uslovi kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ne želite da se povinujete nečijem zahtevu, bez razumnog objašnjenja.

Ljubav – Iznenadne promene u partnerovom ponašanju ili veliki izlivi emocija pobuđuju u vama dodatnu sumnju u partnera. Pokušavate da shvatite šta se dešava sa voljenom osobom. Ne želite da prihvatite sporednu ulogu.

Zdravlje – Čuvajte se povreda. Moguća glavobolja zbog vremenskih oscilacija.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao – Poslovna strategija koju sprovodite donosi samo delimične rezultate, što vam ne uliva naročito samopouzdanje pred saradnicima. Pazite kako se ponašate i šta pričate pred osobom koja vam nije naklonjena. Ponekad je teško zaključiti, ko i koliko dobija u poslovnoj saradnji. U svakom slučaju dokle god vam je Mars u znaku, bićete na raznim iskušenjima.

Ljubav – Mnoge stvari koje činite nisu po merilima ili po ukusu voljene osobe. Imate potrebu da promenite neki ustaljeni ritual u partnerskom odnosu ili da utičete na tok događaja.

Zdravlje – Zdravstveno stanje se rapidno popravlja. Nerovozni ste.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao – U susretu sa saradnicima često provejava zajedničko nepoverenje ili pritajeni sukobi zbog različitih poslovnih interesa. Neko vaš indirektno sputava da ostvarite svoje namere. Nema potrebe za preteranom pričom i velikim rečima pred saradnicima koje ne poznajete dovoljno. Budite mudri i suzdržani. Sačekajte na povoljniju priliku za nove projekte.

Ljubav – Potreban vam je neko da vaš emotivno inspiriše i dodatno oraspoloži. Od voljene osobe očekujete više pažnje i nežnosti, nego što dobijate. Ne krijete svoje razočaranje zbog nekih partnerovih postupaka i zahtevate objašnjenje.

Zdravlje – Mogući psihički problemi zbog izneverenih očekivanja.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao – Zadovoljni ste zbog novih poslovnih informacija i prepoznajete priliku za uspeh. Stalo vam je da delujete ubedljivo pred saradnicima koji sumnjaju u vaše profesionalne i organizatorske sposobnosti. Nemojte dozvoliti da zbog sitnih interesa napravite neki propust i izgubite nečije poverenje. Svaki potez dobro isplanirajte.

Ljubav – Osećate nov emotivni uzlet i želite da po svaku cenu ostvarite svoje namere, bez obzira na povremeno nerazumevanje okoline. Partner deluje nesigurno, ali veruje u vaše dobre namere. Zadržite samopouzdanje i optimizam.

Zdravlje – Preosetljivi ste. Ne rasipajte energiju.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao – Stalo vam je da svaki zadatak obavite na najbolji način, ali to vam ne polazi za rukom. Brinu vas komentari saradnika. Neophodno je da se prilagodite na različite uslove poslovanja i da ostanete dosledni u svojim namerama. Nemojte dozvoliti da vas bilo šta skrene sa pravog puta. U kontaktu sa saradnicima upotrebite svoje najjače adute. Sačuvajte pozitivan stav.

Ljubav – Ponekad različita viđenja stvari mogu da uslove ljubavni razlaz, ali i da dovedu do emotivnog zbližavanja. Uz podršku bliske osobe svaki problem može da se prevaziđe.

Zdravlje – Preosetljivi ste. Ojačajte imunitet.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao – Vaše ambicije rastu. Delujete vrlo zahtevno i spremni ste da preuzmete vodeću ulogu pred saradnicima. Stalo vam je da u poslovnim pregovorima tačno definišete zajedničke odnose, pravila ponašanja ili deobu interesa. Želite da se izborite za što bolje poslovno-finansijske interese i uslove. Budite oprezni.

Ljubav – Vodite aktivan društveni život i priželjkujete nove emotivne kontakte. Ono što drugima deluje nemoguće, za vas je izazov. Očekuju vaš prijatne promene i novi događaji u odnosu sa voljenom osobom.

Zdravlje – Mogući su problemi psihosomatske prirode.

(astrolog Mihailo Čukić)