Nega & Lepota

Prirodni sastojci za sjajniju kosu

Pomoću ovih prirodnih sastojaka, koje verovatno već imate kod kuće, vaša kosa će biti sjajna kao nikada do sada.

Sjajna kosa izgleda nedostižno, jer je izuzetno teško naći proizvode koji će vam dati željeni rezultat. Korišćenjem jakih kozmetičkih proizvoda punih raznoraznih hemikalija, možete naneti više štete nego doprinosa svojoj kosi.

Mi smo za vas napravili listu prirodnih sastojaka, koji će povratiti vašu kosu u život. Najbolje od svega je što sve ove sastojke verovatno već imate kod kuće.

1. Transformišite je kokosovim uljem

Ako prirodni sjaj ono čemu težite, želećete da kokosovo uključite u svoju nedeljnu rutinu. Ovaj proizvod se prodaje na gotovo svim mestima i veoma je pristupačan. Ako koristite kokosovo ulje, postići ćete rezultat koji obično vidite na reklamama – a nije li to ono što želite?

Detalji:

Korak 1: Imajte na umu da kokosovo ulje možete naneti kako na čistu, tako i na prljavu kosu; u svakom slučaju, funkcioniše. Nanesite kokosovo ulje na komad vate i utapkajte ga na kosu, ali izostavite koren dlake. Za najbolje rezultate, nanesite dva sloja. Zatim, napravite jednostavnu pletenicu, uvijte je i pričvrstite šnalom.

Korak 2: Ostavite da kosa upije ulje oko dva sata. Potom, isperite ulje mlakom vodom i nanesite šampon i regenerator. Jednom kada završite, stilizujte kosu i pustite da sjaj govori umesto vas.

2. Tretirajte slabu i suvu kosu jogurtom

Da li se borite sa opadanjem kose? Imamo rešenje za vas. Postoji jedna tajna koja će vam pomoći da ojačate kosu i vratite joj izgubljeni sjaj. Više nego ikada, jogurt se koristi za mnoge kućne tretmane, uključujući i tretmane lica.

Detalji:

Korak 1: U posudu za mešanje ubacite jednu šolju jogurta i dve, tri kašike devičanskog maslinovog ulja. Mešajte dok se ulje u potpunosti ne rastvori.

Korak 2: Smesu temeljno nanesite na pramenove i koren kose. Ukoliko imate ekstremno oštećenu kosu, slobodno nanesite više slojeva.

Korak 3: Zaštitite kosu plastičnom kesom ili folijom, i ostavite 45 minuta da jogurt i ulje učine svoju magiju.

Korak 4: Temeljno operite kosu šamponom i regeneratorom, kao i obično.

Rezultati su neverovatni a najbolje od svega je što svojoj kosu pružate tretman, koji će sprečiti opadanje. Ovaj postupak možete ponoviti do tri puta nedeljno.

3. Učinite kosu raskošnijom pomoću majoneza

Sa toliko skrivenih antioksidanata, možda ćete želeti da starom, dobrom kućnom proizvodu, poznatijem kao majonez, pružite šansu. U svakom slučaju, nemojte verovati svemu što čujete. Istina je da čak i ljudi sa masnom kosom mogu koristiti majonez na svojoj kosi. Jedino što nećete želeti da uradite ako imate masnu kosu, jeste da ga nanesete do korena.

Detalji:

Korak 1: Nanesite majonez svuda osim na koren kose.

Korak 2: Zaštitite kosu plastičnom kesom ili folijom. Ona će apsorbovati vlagu i sve korisne sastojke, koji čine majonez tako neverovatnim. Ostavite majonez da odstoji na kosi oko 30 minuta.

Korak 3: Temeljno operite kosu šamponom i regeneratorom, kao i obično.

Nakon ovih tretmana, shvatićete da vam skupi i, ponekad štetni, proizvodi zaista nisu potrebni kako biste udahnuli život svojoj kosi.

(Ženski magazin)