Zdravlje

Prirodno izbeljivanje zuba kod kuće: U par koraka do blistavo belog osmeha!

Izbeljivanje zuba je i već godinama popularno, ali i prilično veliki finansijski udarac.  Svi žele taj blistavi holivudski osmeh. Umesto da izdvojite veliku količinu novca, savetujemo da isprobate ove prirodne alternative za beljenje zuba.

Jedite što više namirnica koje doprinose prirodnoj belini zuba

Verovali ili ne, često konzumiranje određenih namirnica može da vam pomogne u izbeljivanju zuba. Celer, jabuke, kruške i šargarepe čiste kamenac sa površine zuba i preventivno deluju protiv njegovog nakupljanja, pa biste trebali da ih jedete što češće. Sirove, naravno.

Ako baš ne morate, ne konzumirajte stvari koje samo dodatno pogoršavaju stanje.

Razume se da ne nećete baš uvek da im kažete ne, ali ukoliko želite da izbeliti zube, dobro je da znate šta trebate da izbegavate.

Cigarete, crveno vino, kafa i čajevi samo su neki od mnogobrojnih napadača na blistav osmeh pa biste ih, ukoliko vam nisu naročito prirasli srcu, mogli da počnete da izbegavate.

S vremena na vreme, zube očistite mešavinom sode bikarbone i sveže ceđenog limuna.

Iako se najčešće koristi u kuhinji, soda bikarbona može da vam posluži i kao izvrstan saveznik u borbi za bele zube. Sve što trebate da uradite je da povremeno, a ne češće od jednom u tri nedelje, oprete zube sodom bikarbonom.

Pomešajte sodu bikarbonu i limun dok ne dobijete gustu smesu. Umočite četkicu u to i trljajte zube u trajanju od oko 1 minuta. Nakon toga isperite zube i još jednom isperite pastom za zube.

(Stil/Cosmopolitan.hr)