Nega & Lepota

PROBAJTE PRIRODNA PAKOVANJA ZA KOSU – kao da ste bili kod najboljeg frizera

Curly brown hair over white background

Ako niste stigli da kupite pakovanje za kosu, zavirite u frižider i sigurno ćete naći neku od osnovnih namirnica koje će odlično da posluži toj svrsi.

Jaja

Razbijte dva jaja i dobro promešajte da se sjedine belanse i žumance. Operite kosu, isperite šampon i odmah zatim umasirajte u teme glave jaja. Ostavite da deluje 15-ak minuta i dobro isperite. Ovaj tretman jača dlaku i sprečava njeno kidanje.

Sirće

Odlično čisti masnoći i nečistoću koja se skuplja na temenu glave i samo delimično dstranjuje običnim pranjem kose. U zadnju vodu za ispiranje dodajte kašičicu sirćeta, a ukoliko imate perut, pre pranja kose izmasirajte koren dlake sa malo jabukovog sirćeta, sačekajte nekoliko minuta, pa operite kosu šamponom.

Majonez

Za mekšu i sjajnu kosu majonez je sjajno rešenje. Pomoću četke ili češlja nanesote na kosu tanak sloj majoneza, ostavite da deluje 30 minuta, pa operite kosu. majonez vam može pomoći i ako vam se slučajno zalepi žvakaća guma za kosu, samo trljajte njime dlaku dok se žvaka ne odlepi.

Pivo

Koristi se kao učvršćivač, poznato je i kao sredstvo za oblikovanje kovrdža, ali takođe je i hranljivo pakovanje. Operite kosu, isperite šampon i dok je još vlažna prelijte je sa 1/2 litra piva, a zatim izmasirajte teme glave. Isperite nekoliko puta hladnijom vodom, dok sasvim ne iščezne miris piva.

(Srećna žena)