Ljubav & Seks

Probudite seksualnu energiju: Vodič kroz tantrički seks

Tantrički seks nije još jedna uvrnuta verzija ljubavnog čina. Zapravo tantra je sve sem seksa. Nije vam baš jasno?

U redu, hajde da pojednostavimo. Znate one trenutke kada ste veoma uspaljene, ali ne možete ništa da uradite povodom toga? Na radnom ste mestu, dečko vam je na putu ili ste u zajedničkoj poseti roditeljima… U ovim situacijama čak bi i masturbacija bila neprikladna. Međutim, šta ako vam kažemo da možete uživati u kontrolisanju svog seksualnog nagona i obuzdavanja želje? Tantra vam može pružiti trenutke za pamćenje, ali samo ako joj se u potpunosti prepustite i pratite njena uputstva stara i do nekoliko hiljada godina.

Tradicija, nastala pod uticajem hinduističke i budističke religije, govori o tome da bi seks trebalo posmatrati kao svetinju i u ljubavni čin ulaziti tek kad se stvori kruženje jake seksualne energije kako kod nas, tako i kod našeg partnera. Tek kada stvorimo ovu bliskost dozvoljeno je stupiti u odnos, onaj (bukvalno) ispunjavajući. Pitate se kako se postiže to tantričko stanje i aktiviranje energije? Zapravo, vrlo jednostavno, ukoliko pratite sledeće korake…

1. Možda će vam zazvučati kao da se pripremate za celibat, ali istina je potpuno drugačija. Pripremamo vas za najbolje orgazme koje ste ikada osetili. Tantra dozvoljava sve, osim završnice. Ljubljenje je dozvoljeno, pipanje takođe, ali ne i penetracija. Igrate po pravilima sve dok ste na granici ludila, ali niste izludeli.

2. Tantra će vas namerno učiniti vrlo uspaljenim, ali vam neće dozvoliti da se vatri prepustite. Kanalisanje seksualne energije je ono čemu ovaj metod teži, a ono se postiže u posebnom Yab-Yum položaju. Sedite partneru u krilo i obavijte noge oko njegovog torza, goli naravno. Da li je atmosfera već postala vrela?

3. Kada pronađete pozu koja vam odgovara, sledi slatki izazov. Mazite se sa partnerom, tako što ćete ga sve vreme gledati u oči, a kada osetite pulsiranje „tamo dole“, samo pokušajte da kontrolišete svoje disanje. Dubok udah i još dublji izdah. Kontrolisanjem vazduha koji prolazi kroz pluća kontrolišete i svoje telo.

4. I dalje vam nije jasno kakve dobrobiti imate od besomučnog suzdržavanja? Tantričko oslobađanje energije koristi vašem nervnom sistemu, jača ga kako bi u budućnosti izdržao veće napore. Učestalim praktikovanjem ove drevne metode vaši snovi postaće živopisniji, kreativnost jača, a moć zavođenja neverovatno primetna. Takođe, u leđima ćete početi da osećate golicanje, što je znak da se vaša kundalini čakra budi i vodi vas na mistični put prosvetljenja.

5. A kada osetite da je pravi trenutak, imate dozvolu da zaskočite jedno drugo! Sav uloženi trud će se isplatiti kada udružite yin (žensku) i yang (mušku) energiju i uživate u procesu vođenja slatke, slatke ljubavi.

Prepuštanje tantričkom seksu započnite razgovorom sa partnerom i isto ga tako završite. Važno je stvoriti duboku konekciju koja će vas kasnije dovesti do novih saznanja, kao i iskustava. Sobu dekorišite mirisnim svećama, pustite romantičnu muziku i krevet obložite najlepšom posteljinom. Učinite ove momente spajanja sa drugim bićem posebnim upravo onoliko koliko i jesu. Svom dragom jasno stavite do znanja da je on taj s kojim ćete uvek radoznalo kretati u nove pohode koji će oživeti leptirov let u vašim stomacima.

Isprobajte i:

Tantrički seks

Dok sedite u Yab-Yum poziciji poljubite svog partnera kao što biste i inače, ali u slow motionu. Upijajte senzacije i sinhronizujte dah. Sećate se prvog poljupca sa svojim dragim? Ovaj će nadmašiti čak i njega!

Tantričku masažu

Podarite svom muškarcu masažu koju će zapamtiti. Neka masaža počne tako što će vaš partner ležati na stomaku, a vi mu nežnim pokretima ruku opuštati mišiće. Zatim ga zamolite da se okrene na leđa i nastavite masažu, tako što ćete erogene zone ostaviti za sam kraj ovog erotskog momenta. Zapamtite, cilj nije dovesti muškarca do vrhunca, već produžiti njegovo zadovoljstvo. Igrajte se pokretima, uljima, peruškama… Naravno, posle ovolikog uživanja koje ste mu priuštile, zaslužile ste da vam vrati istom merom.

Kruženje seksualne energije pomaže i kod:

  • Jačanja libida
  • Bolnih odnosa
  • Slabih orgazama
  • Straha od intimnosti
  • Niskog samopouzdanja
  • Kratkog trajanja seksualnog čina
  • Nemogućnosti održanja erekcije

 

(Cosmopolitan/Violeta Vasiljević)