ŽIVOT

Psi mogu da osete vašu tugu

Psi su ljubimci koji mogu da osete bilo kakvu promenu raspoloženja kod svog vlasnika.

Oni znaju da se raduju sa vama, takođe znaju i mogu da osete kada nešto nije u redu, kada ste tužni i depresivni, kada ste u stanju stresa i slično.

Znate kako kažu – čovekov najbolji prijatelj nije drugi čovek, već njegov pas. Neće vas ostaviti u nevolji, kada ste bolesni ili srećni. Oni su verni u svakoj prilici. Psi su stvorenja koja rade neverovatne stvari za nas ljude.

Oni mogu da osete ljudsku patnju

U nedavno objavljenoj studiji rezultati pokazuju da bi pas radije izabrao da priđe čoveku koji plače i pati, nego smirenoj osobi. To pokazuje da je empatija među njima visoka i da oni samo žele da pomognu ljudima.

Psi smanjuju stres na poslu

Zaposleni na radnom mestu koji mogu sa sobom da povedu psa su manje podložni stresu i više vole svoj posao samo zbog prisustva njihovog ljubimca koji ih čini srećnijim.

Psi pomažu u održavanju kondicije

Studija sa Univerziteta u Londonu je pokazala da su deca koja imaju pse aktivnija i zdravija od one dece koja nemaju kućne ljubimce. Vremenom, stiču naviku vežbanja koja im pomaže u održavanju izdržljivosti i kasnije u životu.

Psi održavaju zdravlje bebe

Druga studija je pokazala da su deca koja odrastaju sa psima zdravija od većine drugih. U retkim situacijama dolazi do kašlja, prehlade, alergije i infekcija uha. Stručnjaci kažu da imuni sistem kod dece postaje jači zahvaljujući prisustvu ljubimca.

Psi pomažu u socijalizaciji

Psi pomažu ljudima i teraju ih da izađu iz kuće, da stupe u interakciju sa drugim ljudima i stvaraju nova prijateljstva.

(zenskimagazin.rs)