Astrologija

Pun Mesec u avgustu 2016: kako da najbolje iskoristite moćnu energiju Meseca u Vodoliji (ASTRO SAVETI)

Summer woman portrait

Ako se budete čudno osećali ovih dana, budete nervozni, napeti, ćudljivi, skloni nesanici, emotivni, jer ćeMesec biti u Vodoliji i oseća se uticaj punog Meseca, posebno od danas, te u naredna dva dana.

Na dan 16. avgusta 2016. godine, Mesec ulazi u Vodoliju u poslepodnevnim satima i energija raste, te je dobro da se taj dan provede aktivno, da završavate nešto što ste ranije počeli. Danas je dan preokreta i ako ga iskoristimo za popravljanje, poboljšanje, ili korekciju nečega tada ćemo moći da budemo o zadovoljniji onim što smo učinili u prve dve faze Meseca, koje su bile u prethodne dve nedelje (mlad Mesec i prva četvrt).

U prepodnevnim satima je Mesec u Jarcu, te će biti više poslovne aktivnosti, ili obaveza i dužnosti. Do 18.30h dobro je biti aktivan i to naročito trošiti energiju bilo na popravljanje nečega, ili na neki preokret, promenu, a nakon toga biti pasivan, odmarati i štedeti energiju.

Ako energiju preterano koristimo pod najjačim dejstvom punog Meseca, dolazi do iscrpljenosti, a u narednim danima ne možemo tako lako da povratimo izgubljeno. Preporučljivo je i dobro za zdravlje da se odmaramo, opuštamo se i radimo više na svom unutrašnjem miru, oslobađamo se napetosti i stresa, na način koji je nama blizak, ali pasivan način, bez preteranog trošenja psihičke i fizičke energije. Odmor, opuštanje bilo meditacijom, bilo na neki sličan način, dubokim disanjem, vežbama disanja, slušanje opuštajuće muzike, relaks masaže, lagane šetnje i što više i spavanja, savetuju se od večeras, pa tokom 17. i 18. avgusta.

Što više uspete da se oslobodite unutrašnjeg nemira, napetosti i grča, omogućićete sebi da unutrašnjem mirom izbegnete konflikte sa drugima.

Takođe je dobro da promenite način ishrane, da smanjite unos tečnosti, voća, posebno slatkog voća i izbacite slatikiše, ako želite da se bolje osećate i da oslabite. Kada je pun Mesec, onda je to itekako moguće. Hrana koju koristite treba da bude čvrsta, topla i posebno je dobro da to budu mahunarke koje u sebi sadrže B vitamin, kao i magnezijum, koji povoljno utiče protiv depresije, pomaže nervnom sistemu i potpomaže opuštanje.

Imaginacija i intuicija mogu biti izuzetno povećane u noći punog Meseca i dobro bi bilo da ih sledite. Mesec će biti u sekstilu sa Uranom, a Sunce u trigonu egzaktnom i doneće mnogima promene na bolje, posebno vatrenim znacima: Lavovima rođenim u periodu od 14. do 17. avgusta, osobama u znaku Strelcarođenim u periodu od 13. do 16. decembra i Ovnovima rođenim u periodu od 12. do 16. aprila, kao i osobama sa podznakom u Vodoliji.

Vreme je za razgovore i nova znanja

Dobri aspekti omogućavaju da promene ne budu nepovoljne, kako je uobičajeno, ili da okolnosti navedu na promene koje mogu izmeniti situaciju. Posebno je dobro da sa tim promenama počnete već od 16. avgusta, kada jeSunce u ulazećem trigonu sa Uranom.

Ukoliko to učinite, možete promeniti tok stvari na bolje. Iskoristite prilike koje vam danas dolaze, posebno ako je nešto neočekivano, iznenadno, naglo i donosi vam neku novu mogućnost.

Merkur je u konjukciji sa Jupiterom u Devici, ovih dana, posebno od 16. do 30. avgusta pa vam svi dogovori, razgovori, susreti, komunikacija, putovanja ili neka nova znanja i informacije mogu doneti poboljšanje.

Pun Mesec je povoljno vreme da kod sebe promenite neku naviku, a kako je u znaku volje, u Vodoliji, možete da budete uporni u tome. Tada treba više samodiscipline kako bi se tok događanja usmerio ka dobrim, a ne nepovoljnim ishodima. Treba izbegavati hirovitost, ekcentričnost, samovoljnost, jer ona može nepovoljno uticati na odnose sa drugima. Nervozu i nemir umanjite korišćenjem bilja koje smiruje. Koristite: matičnjak, nanu, lavandu, valerijanu, hmelj za opuštanje.

Nekima će i samoća pomoći da izbegnu neprijatnosti, ili konflikte. Ako nije moguća totalna samoća, onda se savetuje izbegavanje mesta gde ima puno ljudi i gde lako može doći do nekih ekcesa, sukoba, posebno sa nekim autoritetom, jer je Sunce u Lavu u opoziciji sa Mesecom u Vodoliji.

Treba pomiriti i lične interese sa kolektivnim, grupnim. Nije vreme za bunt, protest, jer to može dovesti do sukoba i problema. Vodolija je društven znak i vezan za grupe ljudi, te dešavanje u nekoj grupi i emocije se lako mogu širiti, a to može da donese više mogućnosti za nepovoljna dešavanja. Ako niste u stanju da izbegnete, onda se potrudite da se što više kontrolišete, jer svaki konflikt se teško rešava, posebno ako niste u stanju da pomirite suprotnosti, da budete fleksibilni i prihvatite razliku. Potrebno je čuvati živce, jer lakše može da dođe do nervnih napada, sloma živaca, problema s kardivoskularnim sistemom ili sa cirkulacijom itd.

Pun Mesec će biti 18. avgusta u 11. 27. na 25. stepenu Vodolije i najviše će njegovo delovanje osetiti osobe koje imaju Sunce, Mesec, podznak, ili neku planetu između 21. i 28. stepena u Vodoliji, Lavu, Biku i Škorpiji.

Pripremite se za dolazeći pun Mesec, preduzmite sve da se opustite, budete smireni, sposobni da kontrolišete emocije, ili se – ako to niste u stanju ovih dana – osamite i izbegnite situacije koje mogu da vas uznemire, iritiraju i navedu na neku nepromišljenost posebno 17. i 18. avgusta u prepodnevnim satima. Odlučite šta biste to mogli da kod sebe promenite, a što može da bude vezano za odvikavanje od neke ili štetne navike, ili neke negativne osobine, koja vam donosi najviše problema i potrudite se da se sa time izborite u periodu punog Meseca, jer tada će vam tada njegova energija najbolje koristiti.

(lovesensa.rs)