Astrologija

Pun Mesec u Strelcu pod uticajem Saturna i Urana: Emocije i podsvest donose odluke

Jednom godišnje, pun Mesec, simbol podsvesti, putovanja i mašte nađe se u Strelcu, znaku putovanja, kontakata sa strancima i velikog novca, a ove godine to će biti u drugoj polovini ove nedelje.
Iako ova faza „lutalice“ Meseca mami na putovanja, ipak pazite jer odluke koje ćete donositi biće pod uticajem osećanja i podsvesnih želja, budući da se Mesec zadržava oko dva i po dana u jednom znaku pa u toku 24 sata obrazuje različite aspekte, zbog čega najviše i utiče na naše raspoloženje.

 

Aspekti koje obrazuje sa tranzitnim planetama su prilično napeti, vatreni Mesec će prvo „naleteti“ na Marsa, planetu akcije, sukoba i povreda čija je energija (zbog retrogradnog hoda) izvitoperena što može rezultirati emotivnim ispadima čak i zbog sitnica.

 

Zatim će da ga pritisne teški, naporni Saturn, usporen zbog retrogradnog hoda, što upozorava na mogućnost problema sa jetrom, žuči, krvnom slikom, kao i sklonosti ka depresivnim raspoloženjima, osećaju nesigurnosti i neodlučnosti, a to se sve odražava i na san.

 

Iako Mesečevi i Saturnovi kvadrati sa Jupiterom i Neptunom, planetama prosperiteta i nadahnuća, bude umetničku inspiraciju i podstiču kreativnost kod naučnika, ovi aspekti istovremeno prolongiraju dogovore, poslove i susrete sa potencijalnim poslovnim partnerima.

 

Kada se Mesec nađe u Strelcu, Sunce je uvek u Blizancima što  naglašava logiku, komunikativnost, snalažljivost i spretnost, dok trigon između punog Meseca, Saturna i Urana u Ovnu najavljuje da će saradnja sa strancima ipak dati dobre rezultate, a otvara i mogućnosti za stručno usavršavanje studentata i mladih naučnika u inostranstvu.

ljubav-astrologija-1000x664
Aspekte punog Meseca u Strelcu će osetiti svi znaci, najviše Bikovi, Rakovi i Ribe, a najmanje Škorpije, Jarčevi i Device.

OVAN (20.3. – 19.4.) – Pun Mesec u vašem devetom astrološkom polju odgovara vam ako ste martovski predstavnik znaka. Put u inostranstvo može biti početak vašeg napredovanja u karijeri.

BIK (19.4. – 20.5.) – Pozicija Meseca u vašoj astrološkoj kući novca u trigonu sa Uranom, pomaže vam da uspostavite saradnju sa novim poslovnim partnerima ili da ugovorite neki nov posao.

BLIZANCI (20.5. – 20.6.) – Pun Mesec u sedmom polju doprinosi vašoj popularnosti u društvu suprotnog pola. Ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, poslovi sa strancima donose zaradu.

RAK (20.6. – 22.7.) – Vladalac partnerskih odnosa, Jupiter, u izazovnom aspektu sa punim Mesecom, vašim vladaocem, donosi vam interesantnu ponudu o kojoj bi ipak trebalo da razmislite.

LAV (22.7. – 22.8.) – Pun Mesec u kući kreativnosti i srećnih okolnosti, donosi vam nove poslovne šanse, ako se bavite umetnošću, sportom ili naukom, u čemu možete da se oslonite na pomoć žena.

DEVICA (22.8. – 22.9.) – Kvadrat između Meseca i Neptuna u polju partnerstva i Jupitera u vašem znaku, opominje da izbegavate finansijske transakcije, postoji mogućnost da vas neko prevari.

VAGA (2.9. – 22.10.) – Mesec u vašoj astrološkoj kući mentalnog stanja, pod uticajem Urana iz Ovna, donosi vam uspeh u poslu, naročito ako radite u stranoj firmi ili sa strancima.

ŠKORPIJA (22.10. – 21.11.) – Sa punim Mesecom u astrološkoj kući posla i Venerom u kući partnerstva, rastu vaše šanse za dobijanje stipendije ili mogućnost stručnog usavršavanja u inostranstvu.

STRELAC (21.11. – 21.12.) – U vreme punog Meseca u vašem znaku, nekadašnji poslovni partneri mogu da vam ponude isplativ posao, naročito ako se bavite privatnim biznisom.

JARAC (21.12. – 20.1.) – Pozicija punog Meseca, vladaoca vašeg astrološkog polja partnerstva u konjunkciji sa vašim vladaocem Saturnom, može da prolongira neku isplatu koju već duže vreme čekate.

VODOLIJA (20.1. – 19.2.) – Pun Mesec vrlo blizu Marsa i jednog od vaših vladalaca Saturna, a u harmoničnom aspektu sa vladaocem Uranom, najavljuje nove šanse u poslovnoj saradnji sa strancima.

RIBE (20.2. – 20.3.) – Aspekti punog Meseca u astrološkoj kući karijere sa vašim vladaocima Jupiterom i Neptunom, nagoveštavaju mogućnost dobijanja stipendije ili stručnog usavršavanja u inostranstvu.

Osećajne žene

Pun mesec naročito utiče na žene, ali generalno pojačava emocije kod svih i čini da se više posvetimo onima koje volimo, porodici i partneru. To se naročito odnosi na Bikove, Rakove i Ribe, dok je mesečev uticaj najslabiji na Device koje umeju da manipulišu emocijama, Škorpije koje skrivaju osećanja jer žele da vladaju njima i Jarčeve koji nedostatak ljubavi pokušavaju da nadoknade uspehom u karijeri.

 

(novosti, astrolog Marina Jungić Milošević)