Ljubav & Seks

Raskid bolniji zbog društvenih mreža

RASKID nikada nije bio prijatna stvar, ali stručnjaci kažu da je danas, u eri društvenih mreža, daleko neprijatniji. Postoji bar nekoliko razloga zbog kojih se rastanak teže prevazilazi otkako su „Fejsbuk“, „Tviter“ i „Instagram“ preplavili naše živote.

* Slike su nekada bile samo u albumu ili u ramovima, dopisivanja na papiru, a danas je sve arhivirano u elektronskoj formi. Zato je mnogo teže rešiti se uspomena, jer „iskaču“ sa svih strana.

* „Fejsbuk“ je uveo opciju da vas podseća na to šta ste u određeno vreme radili prošle ili neke druge godine, pa će vas pre ili kasnije vratiti baš na zajednički trenutak.

* Čak i ako izbrišete ili prestanete da pratite „bivšeg“ na mreži, i dalje ćete videti objave iz njegovog novog života zahvaljujući zajedničkim prijateljima. Ili ćete iz radoznalosti posećivati njegov profil i nervirati se kada vidite da je nastavio dalje, dobro se zabavlja, ili se ponovo zaljubio.

* Kada raskinete, svi to znaju. Čak iako na društvenoj mreži ne prikazujete status da ste u vezi ili ste slobodni, čim izostanu zajedničke slike ili počnete da kačite drugačije pesme nego inače, drugima će biti jasno da se nešto promenilo.

(Novosti)