ŽIVOT

Recite zbogom celuliti: 3 efikasna načina za uklanjanje pomorandžine kore!

Gotovo 90 posto žena se bori sa ovim, prvenstveno estetskim problemom, a spisak razlog koji ga izazivaju je dugačak.

Ukoliko ove savete uvrstite u svoju rutinu, rezultati sigurn neće izostati.

Ništa bez masaže

Dok se tuširate izmasirajte kritične delove i nataj način pokrenite cirkulaciju. Dobra masaža ili piling sa vremenom će poboljšati stanje kože. Bilo bi idealno kada biste svakodnevno masirali područja na kojima imate celulit. Spoljašnju stranu butina masirajte povračeći ruke na gore, a unutrašnju stranu butina snažnim kružnim pokretima.

Tokom masiranja koristite neku od krem za suzbijanje celulita ili obično ulje. Osim toga možete da koristite i neki piling za kožu, koji će takođe dati rezultate.

Ishrana je veoma bitna

Ishrana je od presudne važnosti za zdravlje i izgled tela. Važno je piti najmanje osam čaša vode dnevno, a svakoga dana konzumirajte sveže voće i povrće, sa naglaskom na narandže, grejp, jabuke, spanać, šargarepu, paradajz i avokado.

Naime, ove su namirnice bogate lecitinom koji pospešuje cirkulaciju i poboljšava tonus kože.

Omega 3 masne kiseline su jako delotvorne za poboljšanje stanja kože. Namirnice bogate ovom kiselinom su riba, maslinovo ulje, orašasti plodovi, lan.

Ne zanemarujte vežbanje

Iako je svaka vrsta vežbanja dobra i zdrava, neće sve jednako delovati na razbijanje celulita. Najbolje su ove:

  • Klasičan čučanj – uradite 5 serija po 30 ponavljanja
  • Čučanj i skok – uradite 5 serija po 20 skokova
  • Iskorak – uradite 5 serija po 15 iskoraka svakom nogom. Ukoliko vam kondicija dopušta, u svaku ruku dodajte i tegove od 5 kg

Ponavljajte ove vežbe barem tri puta nedeljno sa ubacivanjem i ostalih vežbi koje „pogađaju“ciljanu grupu mišića na kojoj želite da izgubite masno tkivo.

(Stil/Ordinacija.Večernji.hr)