Nega & Lepota

Rešite se neprijatnih telesnih mirisa: 4 trika da se pripremite za vrele dane!

Niko nije imun na neprijatne mirise. Posebno kad nastupe visoke temperature – znoj počinje jače da se luči, a time se stvaraju i neprijatni mirisi na raznim delovima tela. Stoga donosimo četiri saveta s kojima nećeš imati „mirisnih“ problema.

Stopala

Za čarape je prevruće? Međutim, bez čarapa u zatvorenoj cipeli – oznojene noge i neugodan miris zagarantovani su. Naš savet: stavi malo dečjeg pudera u svoje cipele i na tabane. Naime, dečji puder upija vlagu i pomaže da miris uopšte ni ne nastane. S vremena na vreme napravite kupku za noge tako što ćete u vodu staviti nekoliko kapi čajevca i crnog čaja – to pomaže protiv neprijatnih mirisa.

Pazuh

Bez brige – leti se svi znoje. Kako bi znoj imao manje neprijatan miris, treba da izbegavaš alkohol, cigarete, kafu i masna jela. Kako bi dodatno smanjili znojenje, možeš svaki dan da pereš pazuh sledećom tinkturom: pomešaj šaku lišća hrasta i preslice, prelijte s litrom proključale vode i ostavite da se ohladi.

Intimno područje

I na intimnom području se za vreme velikih vrućina može stvoriti neprijatan miris. Stoga nosi isključivo pamučno donje rublje. Brijanje ne pomaže protiv znojenja – ali pomaže protiv neprijatnog mirisa.

Zadah

Juče si previše popila? Ili si jela meso s roštilja s puno luka? Žvaćite malo peršuna ili nana pa popij šoljicu mleka. Zvuči bizarno, ali zaista pomaže!

(miss7)