Astrologija

Retrogradni Merkur je u Strelcu do 22. decembra 2017: Pazite šta planirate i šta kome pričate

Merkur će biti retrogradan u Strelcu od 2. do 22. decembra 2017. i ukoliko mislite da vam u ovom periodu treba više vremena kako biste nešto uradili ili postigli, možete slobodno ovaj aspekt okriviti za takvo stanje. Astrolozi takođe savetuju da do kraja decembra pažljivo birate reči i da budete vrlo jasni u komunikaciji jer su šanse za nesporazum velike.

Iako nam se novogodišnji praznici bliže, nemojte se iznenaditi ako vam očekivani i preko potrebni novac ili plata zakasni, a posebno povedite računa u saobraćaju. Retrogradni Merkur nam vraća osobe iz prošlosti, pa se nemojte iznenaditi ako obnovite neku stari kontakt ili vam se vrata stara sećanja na neku prošlu vezu. Međutim, ovo nikako nije dobar period za započinjanje novih veza i upoznavanja novih ljudi, jer će se završiti kako ne treba.

Posebno budite oprezni kada su u pitanju dogovori jer su veliki rizici da vas neko prevari ili prećuti neku bitnu informaciju koja bi mogla da vas košta.prevare, da vam neko nešto prećuti ili da vam slaže. Retrogradni Merkur će dobro doći nekim osobama da preipitaju neke odluke i razmisle još jednom o svojim željama. Koliko god da je neprijatan, ovaj aspekt, on može da nas nauči da stvari gledamo iz drugog ugla i nauči nas da nam je nekad potrebno više truda da bi stvari ispale kako treba.

(Cosmopolitan)