ŽIVOT

Ruže perfektne, orhideje misteriozne: Omiljeno cveće i boja otkriva zanimljive stvari o vama

Crvena, boja strasti, simbol je ljubavi i romantike pre svega zbog toga što je ovo i boja našeg srca, ali i stidljivih obraza. Ovo je, takođe, i boja hrabrosti, a za ljubav vam je upravo ona i potrebna. Manje intenzivna verzija ove boje je ROZE, koja izražava mogućnosti, spontanost i brižljivost.

Ukoliko je ruža vaš omiljeni cvet, vi ste osoba koja teži perfekciji na svim životnim poljima, a kod drugih budi ono najbolje. Sve što radite radite sa stilom u konsultaciji sa svojim srcem.

Narandžasta boja unosi veselje u prostoriju i pomaže nam da ostanemo srećni, razigrani i vedri tokom dana. Najčešće ovu boju možete zapaziti na raskošnom divljem cveću kao dokaz upravo onoga što simbolizuje.

Ljiljan predstavlja vredne radnike i ljude koji se ne plaše svojih uspeha i postignuća. Definitivno ste osoba koja se izdvaja u masi i voli pažnju, baš kao i ovo cveće.

Žuta je boja prijateljstva i poštovanja, iako je često mešaju sa ljubomorom. Ovoj nežnijoj boji, u odnosu na prethodne dve, možda fali doza romantike, međutim ukoliko odlučite da svojim najbližima poklonite cveće u ovoj nijansi pokazaćete im veliko razumevanje i podršku. Druželjubive, omiljene osobe u društvu sigurno kao svoj favorit među cvećem izdvajaju suncokret. On zrači tom toplom i svetlom energijom koja ume da vas opije.

Plave i ljubičaste nijanse cveća deluju smirujuće na ljude i šalju signal intimnosti i privrženosti. Ovo su i boje intuicije, i samim tim njihova blizina nam govori da slušamo svoj instinkt, usporimo tempo i dostignemo ravnotežu u životu. Ljubičasta se još smatra i kraljevskom bojom što je čini jednom do najelegantnijih jer vam može pomoći da prebrodite kreativnu blokadu.

Jorgovan asocira na prošle dane pa su tako osobe čiji je ovo omiljeni cvet sklone sanjarenju i nostalgiji. Ukoliko ste jedna od njih, vaš ormar je sigurno prepun vintage komada, a najveće uživanje za vas predstavlja gledanje starih fotografija i filmova.

Belo cveće kao simbol nevinosti, vernosti i čistote misli savršeno je za bidermajere, ali u kombinaciji sa drugim, šarenim cvećem pojačava svoje značenje, kao i autentičnost osobe koja ga sa ponosom nosi.

Osobe koje ne mogu da odole izgledu orhideje vrlo su sofisticirane, ali i misteriozne. Iako nisu najglamuroznije niti najglasnije u prostoriji, uvek će privući pažnju drugih.

(cosmopolitan.r)