Ljubav & Seks

Sada možete da se opustite: Ovo su svi mitovi o mejk apu!

Puder, maskara, dobro rumenilo i pokoji ruž za usne (a u poslednje vreme i sjaj), neizostavni su kada je reč o našoj svakodnevnoj mejk ap rutini.

Ipak, iako se iza nas nalazi podugački “staž” kada je o šminkanju reč, postoje neke stvari koje o ovom omiljenom savezniku lepote možda još uvek ne znamo ili je zapravo naše uverenje sasvim pogrešno. Da bi od mejk apa iskoristili ono najbolje za naš besprekoran izgled, potrebno je znati šta od njega zaista možemo očekivati, pa je sada pravo vreme da se pozdravite sa nekim tvrdnjama o mejk apu koje su zapravo daleko od istine!

Svakodnevno šminkanje šteti našoj koži

Iako će se veliki broj ljudi složiti sa ovom tvrdnjom, ona zapravo i nije istinita. Kvalitetni mejk ap proizvodi u svojim formulama sadrže sastojke koji našu kožu štite od štetnih sunčevih zraka, vetra i prljavštine, te veliki broj njih sadrže i hranljive sastojke zbog čega je koža hidrirana i zaštićena tokom celog dana. Takođe, veliki broj tečnih pudera u sebi sadrže zaštitne faktore, stoga možete biti sigurni da pored osvežavanja izgleda, radite nešto dobro i za zdravlje svoje kože lica. Ono što zaista šteti našem licu kada je mejk ap u pitanju jeste njegovo netemeljno uklanjanje i nedovoljno čišćenje kože. Zato, vodite računa da uvek svoj dan završite sa čistom kožom.

Vodootporna maskara lomi naše trepavice

Iako vodootporni mejk ap i nije baš zastupljen u našim kozmetičkim torbicama, maskare ovakvog tipa bi definitivno trebalo da isprobate. Velika većina vodootpornih maskara sadrži vitamine i proteine zbog čega pored zavodljivog izgleda one dobijaju i dodatnu negu. Uklanjanje ovakvog mejk ap proizvoda bi možda mogao biti problem, stoga ako uobičajeni odstranjivači šminke ne funkcionišu, uvek možete pokušati sa vazelinom koji bi ovaj problem trebalo da reši u tren oka.

Tečni puderi su bolji od pudera u kamenu

Iako su tečni puderi nešto uobičajeni u našoj svakodnevnoj mejk ap rutini, to ne znači da su za našu kožu bolji od onih u kamenu. Zapravo je sve stvar u tipu kože. Zbog toga je puder u kamenu izvrstan odabir ako je važa koža nešto masnija, dok će tečni puder izvrsno prikrivati sve nepravilnosti suve kože. Puder u prahu nanesite uz pomoć okrugle četke, dok je onaj tečni mnogo bolje naneti pomoću blendera ili pak prstima, ako su vaše ruke dovoljno čiste.

Mejk ap služi jedino da prikrije naše nesavršenosti

Danas na tržištu možete pronaći mejk ap proizvode koje možda više volimo zbog njihovog uticaja na zdravlje naše kože nego zbog njihove moći prikrivanja baš svih nedostataka. Tako nešto kvalitetniji mejk ap proizvodi neguju našu kožu tokom celog dana, kako bi ona nakon skidanja mejk apa bila jednako lepa i negovana. Zato, birajte mejk ap proizvode koji će zatvoriti naše pore, hidrirati kožu i obnavljati njen površinski sloj kao i usporiti neželjeno starenje!

(Fashion.hr)