ŽIVOT

Samo za avaturiste: 5 rajskih destinacija za romantično putovanje

Medeni mesec ili romantični beg – predlažemo 5 destinacija koje su prikladne za različite prilike.

Bali, Indonezija

Bali, ostrvo bogova, univerzalno je mesto za bilo koju vrstu odmora. Na predivnom ostrvu u Indoneziji, biće udobno i ako ste sami, ali i u društvu partnera. Neki delovi Balija su zadržali modernistički izgled, ali je ostrvo dobro prilagođeno velikom broju putnika. Surfovanje, moderni hoteli, izleti, ronjenje – ovo je samo mali spisak onoga što možete učiniti na ostrvu.

Santorini, Grčka

Romantične i slikovite fotografije na Instagramu usred stena i planinskih kuća sve više sugerišu da je vredno posetiti Santorini. Romantika ostrva oseća se u svemu: sjajni zalasci sunca, ukusna hrana na pozadini Egejskog mora, savršene bele kuće i plave kupole hramova. Brdoviti krajolik formiran nakon erupcije vulkana pogodan je za ležeran odmor i može biti idealno mesto za venčanje.

Kapadokija, Turska

Za romantičan odmor, nema savršenijeg mesta od Kapadokije. Pejzaži vas vode u drugu dimenziju i postajete junak avanturističke knjige. Let balonom će biti odličan poklon za drugu polovinu. Čak i ako vaš partner ne voli romantična dela, to će svakako ceniti.

Amalfi obala, Italija

Amalfi obala – poznata je po svojoj prirodi, arhitekturi i idealan je izbor za mediteranski odmor. Putnici mogu uživati u malim selima s pogledom na more, posećujući poznata mesta poput smaragdne pećine (Grotto dello Smeraldo), kao i muzeje i srednjovekovne hramove.

Molučka ostrva, Indonezija

Grupa indonezijskih ostrva ima vulkane i netaknute plaže. Ime se prevodi kao “začinska ostrva” zbog činjenice da se muskatni oraščić uzgaja na ostrvima arhipelaga Banda. Ako vam u Baliju brzo dosadi i želite da budete aktivniji, idite da istražite ovo mesto.

(Ženski magazin/Cosmopolitan.rs)