Nega & Lepota

Saznajte koje beauty proizvode morate držati u frižideru!

Iako većina žena kozmetiku i šminku čuva u kupatilu ili na mejk ap stolu, postoje neki beauty proizvodi koje je najbolje čuvati u frižideru.

Toga su žene, očigledno, sve svesnije pa je tako nastao novi trend u svetu lepote – mini beauty frižideri koji su, kako im i naziv otkriva, namenjeni upravo čuvanju beauty proizvoda, ali ne baš svih.

Kojim je tačno beauty proizvodima mesto u frižideru, za “Who What Wear” objasnila je ekspert za kožu Patrisija Boland.

– Sheet maske, vodice za lice i serumi imaće bolji učinak ako ih budete držale u frižideru. Takođe, u frižideru bi trebalo da čuvate i sve prirodne kozmetičke proizvode kako biste sprečile njihovo prerano kvarenje, kao i svu kozmetiku koja sadrži vitamin C – savetuje Bolan i dodaje da u frižideru slobodno možete držati i lakove za nokte, maske za oči, kao i hidratantne kreme.

Međutim, ako ste pomislile kako bi najbolje bilo držati svu kozmetiku, morate da znate i da postoje neki beauty proizvodi kojima mnogo više odgovara sobna temperatura.

– Šminka neće imati baš nikakve koristi ako je rashlađena, može postati samo teža za upotrebu – kaže Bolan i dodaje:

– U frižideru nije mesto ni bilo kakvim mastima, poput balzama za usne, jer će se previše učvrstiti, kao ni parfemima koje ne bi trebalo da držite ni na preterano toplom mestu jer će im se u oba slučaja promeniti miris.

(index.hr)