Psihologija

SAZNAJTE: Omiljeni CVET otkriva istinu o vama

Stylish beautiful young woman holding red roses bouquet, tender flowers in hands, blond female over dark background, gorgeous girl with fresh plant, lady in love concept

Miris cveća, koje se polako budi, najavljuje proleće. Ali, ono je mnogo više od živopisnog ukrasa, što potvrđuje izreka: „Reci mi koji cvet voliš, reći ću ti ko si i kakav si“. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa kupcima, poznata cvećarka iz Njujorka Meredit Vaga Perez je „skenirala“ ljude i napravila tipologiju karaktera.

 

* Ruža
Iako bi mnogi pomislili da ona ide uz stabilne ličnosti, zapravo je avanturistički duh ono po čemu se najviše prepoznaju. Vole da putuju, istražuju, upoznaju nove kulture, pa su uvek u „punom cvatu“.

 

* Orhideja
Ljubitelji ovog cveta su misteriozni, posećuju egzotične destinacije i vole luksuz. U odnosu sa drugim umeju da budu perfidni i sebični.

 

* Lala
Oni koji najviše uživaju u ovom cveću, imaju bogat socijalni život i mnogo prijatelja. Vole da eksperimentišu sa hranom i odećom, a skloni su promenama i u važnim životnim pitanjima.

 

* Ljiljan
Nezavisnost je prva asocijacija na ljubitelje ovog prelepog cveta, jednog od retkih koji se samooprašuje. Oni vole lepe stvari i mnogo polažu na cipele i odevne predmete, prijatne su naravi.

 

* Magnolija
Pošto raste samo u maju i prilično je retka, takve su i osobe koje je preferiraju. Drugačije su, graciozne, deluju moćno, a često i pripadaju bogatijem staležu.

 

* Hortenzija
Ko se divi ovom cvetu, sklon je promenama u raspoloženja, pa ume da bude i svađalački nastrojen, često i preterano osetljiv u društvu i na radnom mestu.

 

* Božur
Ide uz ženstvenost, sofisticiranost, eleganciju. I uz osobe koje se dobro osećaju u koju god zemlju da otputuju.

 

* Jorgovan
Ako je ovo vaš prvi izbor, znači da ste romantični i volite retke, stare predmete. Često se izdvajate svojim uspravnim držanjem.

 

* Karanfil
Odraz je jednostavnosti, dobrih komunikativnih sposobnosti, umeća uživanja u malim, običnim stvarima.

 

* Narcis
Nekada se verovalo da ovaj cvet ide uz ljude koji vole samo sebe, ali sada se vezuje za one koji su ranjivi, nežni i prilično zatvoreni.

 

* Ljubičica
Romantične duše, koje se raduju sitnicama i na život gledaju kroz „ružičaste naočare“, obožavaju mirišljavog vesnika proleća.

 

* Visibaba
Ko se raduje njima, znači da je optimista, ima životnu veru i nadu, mada mu je ponekad potrebna uteha i podrška.

 

* Zumbul
Ako je ovo vaš izbor, onda znači da ste verni i istrajni, iako znate i da se opustite i zaigrate.

 

* Đurđevak
Ovaj beli prolećni cvet je simbol rađanja života, strpljivosti i praktičnosti.

 

* Jasmin
Miriše na odanost i posvećenost, a ukoliko ga najviše volite u žućkastoj nijansi, to znači da ste ljupki i elegantni.

 

* Suncokret
Simbol je snage, ponosa, divljenja, ali i oholosti. Zanimljivo je da onome kome ga poklonite, pokazujete da vam je centar sveta.

 

* Mimoza
Primorski žuti cvet vole sigurne, samopouzdane i ljubazne osobe. Ponekad se vezuje i za raskoš i moć.

 

* Iris
Znak dostojanstva, slave, inspiracije, nadahnuća, hrabrosti. Plavu boju vole sanjalice, koje maštaju o sreći i lagodnom životu, a žuti strasne osobe.

 

* Ciklama
Prva asocijacija na nju je stidljivost. Ali dominantne osobine ljubitelja ovog cveta su i jednostavnost i iskrenost.

 

* Hortenzija
Ona je znak srdačnosti, a u slučaju da je nekom poklanjate, znači da želite da se pomirite ili izgladite neki nesporazum.

* Bambus
Govori o odanoj i postojanoj osobi, koja drži do tradicionalnih vrednosti, braka i porodice.

 

(novosti)