Kuvanje

Sendviči sa sladoledom – Slatko slano zadovoljstvo

Kremast sladoled između dva slana keksa čini odličnu kombinaciju koja naprosto oduševljava. Hrskavost koja se utapa u kremast u i hladnu teksturu sladoleda zaokružuje punoću ukusa, a da biste napravili ovaj čudesni i vrlo lagan desert, pročitajte naš recept:

* Količinu sastojaka možete poćati ili smanjiti u slučaju da vam treba više deserta, ili manje.

Sastojci:

– ¼ vanilinog ili sladoleda od jagode ili karamele
– 1 pakovanje bilo kog slanog keksa

Priprema:

Postavite u četvrtastu tepsiju sa plastični omot, a sladoled izvadite izvadite iz zamrzivača kako bi se dovoljno otopio i da bi ste lakše mogli da mu menjate oblik.

Brzo stavljajte sladoled na plastični omot u tepsiji i rasporedite ga tako da bude debljine oko 2 centimetra uz pomoć spatule za šlag. Zaoštrite ivice koliko god je moguće. Preko tepsije stavite drugi plastični omot i stavite u zamrzivač da se sladoled opet stegne.

Izvadite 28 komada slanog keksa i postavite ih u plastičnu činiju, koja je dovoljno velika da u nju stane 14 komada sendviča od sladoleda.

Koristeći plastični omot, prebacite sladoled u činiju u kojoj se nalaze komadi keksa. Pa preko stavite preostali keks. Prema njihovoj veličini, secite sladoled i stavljajte na tanjir koji ćete ili vratiti u zamrzivač (u slučaju da ih nećete odmaj jesti) ili ih postaviti na sto. Ako vam je ostao višak sladoleda, vratite ga u zamrzivač za neki sledeći put.

Prijatno!