Ljubav & Seks

Skarlet Johanson: Lošu vezu prekinite, ili će vam piti krv

Skarlet Johanson je dala intervju u kojem govori o svom životu s Romejnom Durijakom i svojoj karijeri.

Za sada su objavljeni samo delovi intervjua, a ovo su njegovi najinteresantniji delovi:

O tome zašto je teško biti u vezi s drugim glumcima: “Problem je logistika. Mora da bude razumevanja kada je reč o planiranju vremena, naročito ako se karijere osoba koje su u vezi razvijaju istim tempom. Čak i kad je jedna osoba uspešnija od druge, to predstavlja problem, jer može doći do razvijanja takmičarskog odnosa”.

O životu u predgrađu: “Deluje mi da je divno odrastati u prirodnom okruženju, ali ja ne znam da li bih se snašla… Veliki grad me uvek privuče nazad. Oboje smo gradski miševi. To što sam Njujorčanka je deo mog identiteta, a on je odrastao u srcu Pariza. Samo preživljavanje u urbanoj džungli gradi karakter”.

O zaljubljivanju u “pogrešnog”: “Pre mnogo godina imala sam nekoga u svom životu ko mi je bio zauvek nedostupan… Ali to je bilo tako privlačno. Morate doći do tačke pucanja, a kada dođete do dna, shvatite da ste izgubili sebe. ‘Zašto stojim ispred bara u pola dva ujutru pišući poruke, dok su moji prijatelji unutra? Ili sedam u taksi da se s njim nađem u neko nedoba? To nisam ja’. U tom trenutku morate da prekinete. U suprotnom, uvek će vam se vraćati i piti vam krv”.

Zašto ne raspravlja o jednakim platama za žene i muškarce: “Odvratno mi je da govorim o tome, osim ako se ne odnosi na opšte stanje. Imam sreću da dobro zarađujem i ponosna sam što sam glumica koja zarađuje koliko i moje muške kolege na sceni. Mislim da je svaka žena bila potplaćena u životu, ali ako ne govorim o većem problemu, neprijatno mi je da govorim o svojim ličnim iskustvima. To je deo šireg razgovora o feminizmu uopšte”.

(B92)