Kuvanje

Slatkiš za kojim luduje Jelena Đoković – a pravi se za pet minuta

Kad god joj se prijede nešto slatko, Jelena otvori kutijicu koju nosi sa sobom i pojede par komada ovih energetskih bombica. Pored toga što su jako ukusne, ove poslastice vam daju i energiju, pa ih zato Jelena uvek nosi sa sobom – posebno kada putuje.

Poznato je da Noletova draga ne jede prerađevine, te je zato sasvim logično da će se umesto za kupovnu čokoladicu odlučiti za nešto što je sama spremila.

– Zgodno je da imate ove loptice sa sobom, posebno kada vam se prijede nešto slatko. Ne mogu da se oslonim na to da će neko mojoj porodici dati zdrave grickalice, posebno kad smo u avionu, pa zato uvek sa sobom nosimo kutije. Ponekad nas ljudi gledaju kao da smo ludi, haha, ali baš nas briga – piše Jelena na svom Instagramu.

Ona priznaje da bombice nikad nemaju isti ukus, jer svaki put eksperimentiše i dodaje drugačije sastojke, ali jedno je uvek isto – ne sadrže šećer niti gluten. I veoma su ukusne. Mi vam danas donosimo veoma jednostavan recept, koji ne samo da je spreman za pet minuta, već zahteva samo četiri sastojka.

Potrebno je:

1 šolja indijskog oraha

8 urmi bez koštica

2 kašike kakao praha

2 kašike kokosovog ulja

Priprema:

Sve potrebne sastojke jednostavno stavite u blender i pulsirajte dok se ne napravi homogena masa. Stavite u frižider da se malo stegne, pa od toga pravite loptice koje zatim po želji možete da uvaljate u kakao ili kokosovo brašno. Ove bombice možete da nosite svugde sa sobom, dovoljno su slatke jer sadrže urme, ali su ujedno i veoma zdrave!

(24 sata, foto: profimedia)