Nega & Lepota

Šminku birajte na dnevnom svetlu

LETIMIČAN pogled na ruževe, pudere, senke za oči koje razgledate u parfimeriji, najčešće nije dovoljan da izaberete boju koja vam odgovara. Vizažista Šon Lumaban objašnjava kako i pod kojim svetlom bi trebalo isprobati šminku da biste pronašli nijansu i kvalitet „po meri“.

Ruž za usne – Karmin isprobajte na jagodicama prstiju jer je njihova tekstura najsličnija koži usana. Stavite boju koju želite i prislonite prst blizu usana da biste videli kako bi ta nijansa izgledala na vašim usnama.

Puder i korektor – Stavite malo proizvoda na donji deo obraza da vidite da li ta nijansa odgovara vašem vratu i licu. Osvetljenje u trgovinama može da zavara, pa bi bilo dobro da nijansu ocenite na prirodnom svetlu, pored prozora, ili, još bolje, napolju.

Senke i olovke za oči – Možete da ih isprobate na bilo kojoj glatkoj površini kože bez dlačica, najbolje na unutrašnjoj strani podlaktice.

Olovka za obrve – Tester probajte na poleđini ruke da vidite da li odgovara boji vaše kose. Ako imate tamniju kosu, obrve bi trebalo da budu za jednu ili dve nijane svetlije od vaše prirodne boje kose, a ukoliko ste svetlokosi – od nijansu do dve tamnije.

Rumenilo i bronzer – Unutrašnja strana podlaktice je odlično mesto za isprobavanje. Da biste procenili kvalitet, dovoljno je da malu količinu šminke nanesete prstima, ali ako želite da imate kompletan utisak, rumenilo stavite četkicom.

(novosti, foto: shutterstock)