Nega & Lepota

Spavate sa puštenom kosom? Dermatolozi savetuju zašto to ne treba da radite!

Niko još nije izumeo čudesno rešenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utiču na izgled najvećeg organa ljudskog tela.

Ishrana i stres su jedni od ključnih faktora, a na zdravlje kože mogu da utiču i okolina i zagađenje vazduha. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u mnogo gorem stanju nego što bi trebalo da bude, a toga niste ni svesni.

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave. Prirodna ulja iz kose, kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i slično, mogu da zatvore pore na vašoj koži i da je iritiraju. Zbog toga lice može da vam bude u mnogo lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite. Ali, rešenje za ovaj problem je vrlo jednostavno.

Dermatolozi savetuju da uvek pre spavanja vežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete previše čvrsto jer tako možete da je oštetite, a neće vam biti baš prijatno da spavate s čvrsto vezanim repom na glavi.

(vecernji.hr)