Ljubav & Seks

Šta da radite sa svojim dragim na proleće, a šta na leto: Seks kalendar za sva godišnja doba

Primenite ove vruće savete i neke nove pokrete da bi u vašoj spavaćoj sobi gorela vatra cele godine. Neka bude udobno i strasno!

Zima

Zbližite se odmah

Držite se za ruke

Uzmite njegov dlan i držite se za ruke dok ste na večeri, hodate po snegu ili se samo izležavate na kauču. Ta jednostavna radnja može uskladiti vaše moždane vijuge, prema istraživanju objavljenom u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences.

Sve osim…

Mazite se svako veče – ali bez seksanja. Iako možda zvuči čudno, to će dovesti do toga da se još više želite, kaže Erika Švarc, autorka knjige The Intimacy Solution.

Lezite i opustite se…

Neka on preuzme inicijativu dok vi samo sedite i… doživljavate vrhunac, predlaže stručnjak za veze i seks Džesika O’Rajli. Dopuštajući sebi da se potpuno opustite i uživate dok vas partner oralno zadovoljava, pojačaćete osećaj intimnosti i njegovo samopouzdanje.

Intimni trikovi od glave do pete

Teme

Vrhovima prstiju prođite kroz njegovu kosu kružnim pokretima (ako to radite pod tušem) da bi se druga strana naježila od zadovoljstva.

Oči

Dok se ljubite, pokrijte mu dlanovima oči. Oduzimajući mu čulo vida, moraće da počne da vam veruje, a to će ga i napaliti jer neće imati pojma gde ćete ga sledeći put poljubiti, kaže seksolog Džesika O’Rajli.

Vrat

Milujte mu poljupcima paperjastu kosu na potiljku, kao da želite nešto da mu kažete.

Ruke i Torzo

Stavite dlan jedno drugom na grudi i dišite zajedno, kaže seksualna terapeutkinja Šenon Čavez. Upotrebite drugu ruku da biste jedno drugom mazili ramena. Osetićete neverovatnu povezanost kada primetite kako ubrzava srce onog drugog.

Kolena

Stavite svih pet jagodica prstiju na koleno partnera i potom ih raširite. Obuzeće ga pravi orgazmički osećaj.

Stopala

Romantična masaža može zapaliti seksi vajb. Ako on masira unutrašnju stranu vaše pete, to može čak pomoći i u opuštanju karlice.

Proleće

Osvežite pokrete u spavaćoj sobi

7 novih trikova

1. Kada sledeći put budete masturbirali, umesto da odmah vibratorom krenete prema klitorisu, zavibrirajte malo oko erogenih zona kao što su unutrašnji zglobovi ili butine.

2.  Kada počnete da se mazite sa svojim partnerom, uzmite bombonu od jagode i stavite je između usana, a on neka je sisa sa drugog kraja. Dok se ljubite i dok se bombona topi, vi ćete mirisati zavodljivo na slatku jagodicu.

3. Iznenadite ga stavljajući ukrase od cveća na svoje grudi, a on neka usnama ubere vaš pupoljak. Predlažemo Wilton Mini Rainbow Daisy Icing Decorations (amazon.com)

4. Dok se ljubite sa dečkom, nežno uzmite njegove testise rukom pa ih lagano približavajte i udaljavajte od njegovog tela. Obožavaće taj osećaj.

5. Za drugačiji oblik oralnog zadovoljstva, neka on legne na krevet, a vi kleknite nad njegovim licem. Taj položaj daje vam kontrolu. Približite se za intenzivniji doživljaj i udaljavajte za lagano dodirivanje jezikom.

6. Ostanite u brusthalteru i gaćicama dok sedite na njemu. Povucite gaćice sa strane dok on ulazi u vas, a onda pričekajte dok ne počnete da ga jašete i lagano skinite grudnjak – odlaganje zadovoljstva će ga izludeti.

7. Neka on kleči na krevetu, a vi mu se okrenite leđima dok spuštate guzu na njegovo krilo. Držite se za njegove butine zbog stabilnosti dok se krećete gore-dole. Doživećete neverovatnu stimulaciju G-tačke, a on će se osećati kao da ulazi vrlo duboko.

Leto

“Na koji način bi trebalo da kažem partneru prilično smelu i seksualno neuobičajenu fantaziju? Ako ste spremni da je podelite, odlično! Divim se vašoj hrabrosti i iskrenosti, a nadam se da će tako misliti i vaš partner. Budite strpljivi. Za razumevanje će mu verovatno biti potrebno vremena. Kad sam prvi put priznala svom vereniku (današnjem mužu) koga je zanimao samo običan seks, da želim nešto u sferi sado-mazo i fetišističkog odnosa, mislila sam da će mu ta moja velika tajna biti super. Nije mu bila. To prvo otkriće bilo je tek početak procesa uzajamnog poverenja i istraživanja, za šta su bile potrebne godine i to još traje. Nemojte očekivati da će vas partner odmah razumeti. Verovatnije je da ćete prvo morati da odgovarate na neprijatna pitanja, da objašnjavate stvari od kojih vas je sramota i da ćete doživeti trenutke razočaranja. Držite se – šansa da najzad budete ono što jeste vredna je svega toga.” Džilijan Kinan, autorka knjige Seks sa Šekspirom (Preuzeto iz knjige The Sex Issue od urednika Goopa)

Vruć savet

Za posebno uzbuđenje, zamrznite ulje kokosa u posudici za led. Potom trljajte ledene kockice na pulsirajuća mesta svog partnera: na zglobove, vrat, unutrašnju stranu kolena i laktova. Kako se kockice budu topile, dodiri će se pretvoriti u erotsku masažu uljem koja može kliziti celim telom. Uz to, oboje ćete mirisati kao da ste imali seks na plaži.

5 scenarija koji podižu temperaturu

Napravite piknik za dvoje, uzmite vino i hranu od kojih ćete poželeti da poližete prste (svoje i njegove) i smestite se u vrt sa cvećem. Možda zvuči otrcano, ali romantični dejtovi poput ovog mogu da pokrenu uzbuđenje i želju kod muškaraca i žena. Dodatni savet: trava je mekano mesto za seks i akciju.

Hranite jedno drugo zamrznutim malinama, borovnicama ili kupinama u krevetu. Prelazite mu hladnim voćem preko usana za ledeni učinak. Jednom kad su vam usne dovoljno hladne, bacite se u akciju istraživanja njegovog tela. I obrnuto. Ledeno oralno zadovoljstvo pruža neke potpuno nove nadražaje i osećaje.

Seksajte se na mestu gde bi mogli da vas uhvate. U bazenu kućice koju ste unajmili za odmor ili pod tušem kod prijatelja u kući na moru. Promena lokacije (i mogućnost da vas mogu videti) daje svežinu i može doprineti većem uzbuđenju.

Pretvarajte se da se ne poznajete i potom se udvarajte jedno drugom u baru. Ta posebna  emocija „tek smo se sreli“ može vas podsetiti na vremena prvih dejtova, a cool je način da igrate seksi uloge.

Isprobajte sado-mazo s morskom tematikom. Prvo izaberite ko će biti kapetan (dominantan), a ko mali od palube (podređeni). Potom upotrebite uže da biste mu vezali zglobove (ili bili vezani) pa se bacite na vrući, neobuzdani seks.

Jesen

Pričajte jednostavno

Vruć savet 

Recite mu tačno kako se osećate, a da ne izgovorite ni reč. Stavite jednu od tajnih seksualnih poruka u njegovu akten tašnu ili torbu za teretanu. Ispisane poruke neka budu konkretne s frazama poput: možda bi večeras trebalo da se seksamo celu noć!

Budite sami sebi najbolji seks advokat

Da

Prvo pitajte. Bez obzira na to da li želite da budete nestašni pod tušem ili izgradite seksi tvrđavu u svom podrumu, iznesite svoje ideje partneru. Objasnite mu zašto vas to pali pa ga pitajte šta misli o tome da biste otkrili da li je za ili protiv vašeg predloga.

Planirajte unapred. Blokirajte sve pozive i otkažite sastanke da biste organizovali noć neobuzdane zabave, predlaže seksolog Emili Mors, voditeljka podkasta „Sex With Emily“. Isto se odnosi i na donošenje i raspravljanje o pravilima – posebno ako je u pitanju sado-mazo seks.

Ne

Nemojte dopustiti da se gomilaju frustracije. Razgovarajte (pogledajte uputstvo desno) ako mislite da nešto nedostaje u vašoj rutini, kaže O’Rajli. U suprotnom, vaš partner bi mogao da zauzme odbrambeni stav ili da se zatvori ako čekate da budete dovoljno spremni da progovorite.

Nemojte uvek ići u šoping sami. Odlazak u seksi shop ili na erotske stranice sa partnerom može biti odlična predigra. Dok birate šta vam se sviđa, to može biti prilika da saznate šta pali njega, a šta vas.

(Cosmopolitan)