Astrologija

Šta indijski horoskop govori o vama: Lav je glumac, Škorpija manipulator

Naš znak Ovan: U indijskom horoskopu, Meša – vladalac je Mars (15. april – 15. maj)

Duh Sunca željan pažnje u Ovnu želi da bude prvi u svemu, originalni pronalazač novih ideja, inicijator i osvajač. U znaku kojim vlada ambiciozni i borbeni Mars, može da bude do krajnosti sebičan, ali i do krajnosti iskren. U dobrom aspektu briljantan herojski vitez, 100 odsto orijentisan na pobedu u ratu ili sportu.

Podznak Ovan:

Ovo su vrlo aktivni ljudi, atletski građeni, prirodno orijentisani na uspeh zbog razvijenog takmičarskog duha, emocionalno jako vezani za majku, muškarci imaju uglavnom jako lepe žene i srećan brak, ali u njemu imaju dominantnu, zaštitničku ulogu. U karijeri ih očekuju prepreke, koje kroz sistematičan rad mogu da prevaziđu.

Naš znak Bik: U indijskom horoskopu, Vrišabha – vladalac je Venera (16. maj – 15. jun)

Duh Sunca želi da bude u sferi materijalnog bogatstva, putene lepote, društvene harmonije i senzualnog zadovoljstva. Konformista i sklon porocima u traženju zadovoljstva, sakupljač „blaga“, talentovan za finansije.

Podznak Bik:

Ovo su vrlo utemeljene i praktične osobe, vezane za Zemlju. Mentalno su vezane za stvaranje novca i bogatstva, ali sreća u tom smislu može da bude prevrtljiva. Imaju jako inteligentnu decu, ali pošto su stalno u nekom poslu i opsednute novcem, mogu zbog toga da ih zapostave. Brak u ovom slučaju počinje iz strasti, a kasnije postaje opterećenje i kompromis, jer nema pravog zajedničkog života.

Naš znak Blizanci: U indijskom horoskopu Mituna – vladalac je Merkur (16. jun – 15. jul)

Duh Sunca želi da bude u centru komunikacije, debate, razmene mišljenja. Sunce u Merkurovom znaku dobija talente pronicljive javne ličnosti, političara ili ideologa koji svojim narativom uspeva da uveri u ispravnost svojih ubeđenja. Mentalno fokusirana i uvek zaposlena osoba, ispod lepe spoljašnjosti.

Podznak Blizanci:

Ove osobe žele da idu u deset različitih pravaca i u svih deset da uspeju. Majka akumulira dosta bogatstva, ali su finansijski podložni usponima i padovima. Komunikacija je odlična, uspešni u masovnim medijima. Partner je veoma filozofski i idealistički nastrojen, ali bez strasti. Disciplinovan i dug život.

Naš znak Rak: U indijskom horoskopu Karkata – vladalac je Mesec (16. jul – 15. avgust)

Duh Sunca želi da bude u centru ritmičnog, ukorenjenog porodičnog okruženja, u ambijentu brige za domovinu, porodicu i potomstvo.

Podznak Rak:

Ovim osobama porodica je najvažnija, i vrednosti koje su stekli u porodici iz koje su potekli. Naročito je važan autoritet oca, i one često nastavljaju karijere svojih očeva. Žele da imaju veliki i lepo uređen stan i u stanju su da naporno rade da bi ga stekle. Prema deci imaju duboka i zaštitnička osećanja. Brak u njihovom slučaju dolazi kasno, obično se muškarci žene starijim ženama, a žene udaju za mnogo starije muškarce, radi osećaja sigurnosti koji im pružaju. U poslu su borci, a uspeh dolazi vremenom.

Naš znak Lav: U indijskom horoskopu Simha – vladalac je Sunce (16. avgust – 15. septembar)

Duh Sunca se odlično oseća u centru političkih događaja, dramske napetosti, igre, glume i sporta. Svi kreativni i manje kreativni individualci. Samopouzdanje raste sa dužinom aplauza. Kraljevski i harizmatičan, dobar glumac. Težnja ka visokom društvu, prezire masu i plebs.

Podznak Lav:

Ovo su veoma ponosne i samouverene osobe, koje su rođene da dominiraju i skreću pažnju na sebe. Ne govore puno, dok nisu isprovocirani. Vrlo su zaštitnički orijentisani prema svom domu i vezani za majku. Imaju dosta neprijatelja u životu. Brak može da bude vezan za posao ili zasnovan iz interesa. Njihovi principi su dosta jaki i ekstremni su zastupnici ideja u koje veruju.

Naš znak Devica: U indijskom horoskopu Kanja – vladalac je Merkur (16. septembar – 15. oktobar)

Duh Sunca neutralnoj Devici je tamo gde su krize i konflikti, eksploatacija, siromaštvo, bolest, ilegalne aktivnosti, sve vrste socijalne i hemijske zagađenosti. Dobro za lekare. Majstori kritičkog mišljenja.

Podznak Devica:

Ovo su kritične osobe prema sebi i drugima, vode računa o detaljima, opsednute su čistoćom i da je sve na svom mestu. Stalno traže balans u životu. Mogu da budu odlični pisci, jer umeju da prenesu svoje misli pisanom rečju. Imaju filozofski odnos prema porodici, jedan roditelj je jako obrazovan ili religiozan. U bračnom životu teže osobama koje liče na njihove majke ili očeve. Vezani su za prijatelje više nego za porodicu.

aš znak Vaga: U indijskom horoskopu Tula – vladalac je Venera (16. oktobar – 15. novembar)

Duh Sunca želi da bude u centru pogodbe, sklapanja veza i saveza, bračnih i drugih ugovora. To nije pogodan položaj Sunca i zahteva puno kompromisa, jer je Sunce uhvaćeno u zamku Venere kao vladaoca harmoničnih ljudskih odnosa. Ljubomora.

Podznak Vaga:

Ove osobe vole balans i harmoniju u svim oblastima života, imaju ukusa i talenat za umetnost, arhitekturu, enterijer… U roditeljskoj kući naučili su da žive po strogim pravilima. Zainteresovani su za okultno i za misterije života i smrti, a postoje tajne vezane za porodicu koje ne vole da otkrivaju drugima. Uspešni su u poslovima gde je potrebna briga o drugima, kao npr. medicina.

Naš znak Škorpija: U indijskom horoskopu Vriščika – vladalac je Mars (16. novembar – 15. decembar)

Duh Sunca želi da bude u centru misterije, razotkrivanja okultnog, u centru katastrofičnih i naglih promena. Ima talenta u otkrivanju tajni. Odlični vojnici i generali imaju ovaj položaj. Samouveren, intuitivan i vrlo aktivan, sklon manipulaciji pri postizanju cilja. Lako kontrolišu i utiču na druge.

Podznak Škorpija:

Za ove osobe cilj opravdava sredstvo. U mladosti vole da rade tajne i zabranjene, nekad i autodestruktivne stvari. Rođeni su u porodici intelektualaca, mogu da naslede bogatstvo kroz biznis i spekulacije. Mogu da postignu veliki uspeh u obrazovanju. Imaju privlačne bračne partnere i jako su strastveni i posesivni.

Naš znak Strelac: U indijskom horoskopu Danuša – vladalac je Jupiter (16. decembar – 14. januar)

Duh Sunca veruje u humanističku filozofiju, u boljim slučajevima dostiže višu svest. Učitelj, propovednik ili neko ko ima poseban pogled na svet, traži nešto u šta može da veruje ili smatra da vera rešava svaki problem u životu. Uglavnom nose pozitivne uloge i služe kao primer drugima.

Podznak Strelac:

Prva osobina je da veruju u višu silu i pravi put koji treba da slede. Dolaze iz tradicionalne porodice, gde je vrednosni sistem čvrsto određen u ranoj fazi života i ostaje takav zauvek. Ulaze u brak na vreme i njihov bračni partner je mlad duhom i intelektualno radoznao. Ove osobe su dobre sudije i pravnici, jer imaju razvijen osećaj za pravdu.

Naš znak Jarac: U indijskom horoskopu Makara – vladalac je Saturn (15. januar – 14. februar)

Duh Sunca traži da upravlja socijalnim strukturama i ustanovama, da sprovodi zakon i birokratizuje, ili da bude bar jedan efikasan točkić u njima. Njegovo ponašanje je disciplinovano, društveno korektno i podrazumeva naporan rad. Jako su dobri organizatori, ali ne mogu da dopuste odstupanja od pravila i uobičajene rutine u svom okruženju. Vrlo materijalan i neduhovan tip.

Podznak Jarac:

Pate od kompleksa niže vrednosti i stalno paze da ne učine nešto pogrešno. Vole da upravljaju preduzećima i vladaju u senci. Traže partnere koji će brinuti o njima kao majke. Za razliku od znaka, vrlo su religiozni i imaju razvijen duhovni život.

Naš znak Vodolija: U indijskom horoskopu Kumbha – vladalac je Saturn (15. februar – 14. mart)

Duh Sunca ovde pati zbog nedostatka svog tipičnog egocentrizma. Sunce je ovde deo široke mreže tržišta i interesa bez stvarnog utemeljenja. Zbog toga se ovo Sunce smatra „nemoralnim“, jer na toj mreži nema nikakvih ograničenja, a ni individualne odgovornosti. Oni mogu mnogo dobrog da učine za društvo, ali opet malo za sebe lično. Odlični su u svim poslovima vezanim za kompjutere, kako tehnički tako i konceptualno.

Podznak Vodolija:

Vole da znaju kako stvari funkcionišu, zanimaju se za sve teme, mogu da budu dobri naučnici i astrolozi. Osećaju da su zapostavljeni u svojoj porodici. Bračni partneri su važni zbog autoriteta, ali i zbog upliva na karijeru.

Naš znak Ribe: U indijskom horoskopu, Mina – vladalac je Jupiter (15. mart – 14. april)

Duh Sunca želi da bude u sferi natprirodnog i meditativnog okruženja. Sunce čezne za drugim svetom i želi da bude „vidovito“. Nije opterećeno ograničenjima vremena i čini nam se da nema veze sa stvarnošću. Ovo Sunce izbegava da bude u centru pažnje, izbegava gužvu i taštinu ovog sveta, povlači se u mir i tišinu, više je privlače izolovana i udaljena mesta, gde često i nalazi sreću.

Podznak Ribe:

Spiritualni i dobri govornici. U školi moraju da imaju emocionalnu vezu sa onim šta uče, jer u protivnom gube interes. Dobri su pisci i novelisti. Imaju realistične partnere koji im pomažu da se snađu u praktičnom životu. Uspešni su u inostranstvu.

(24 sata)