Karijera

Šta kad mrzite svoj posao?

Svaki drugi čovek nezadovoljan je poslom, pokazuju istraživanja. Ali, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste olakšali sebi sate provedene na poslu koji mrzite.

Promenite ugao gledanja – Ako sve vreme razmišljate o negativnim aspektima posla, hranite svoje nezadovoljstvo. Umesto da akcenat stavite na malu platu i šefa tiranina, pokušajte da pronađete nešto dobro, bilo da su to kolege sa kojima je uživanje raditi ili činjenica da vam je posao blizu mesta stanovanja, pa manje vremena gubite u prevozu.

Hoću umesto moram – Kada nešto doživljavamo kao obavezu, zamrzećemo to, šta god da je u pitanju. Čak i ako bi nas neko terao da i omiljeni hobi praktikujemo svakodnevno, u tačno određeno vreme, ne bismo ga više voleli. Umesto da svako jutro ustajete sa mišlju da morate na posao, kažite sebi da hoćete, tako poručujete da je to vaš izbor, ne naredbe. Posao zaista jeste izbor, jer zahvaljujući njemu, uspevate da prehranite sebe i porodicu, osećate se korisno, jer nešto radite.

Život posle obaveza – Ma koliko da ste iscrpljeni, nađite vreme za stvari u kojima uživate, bilo da je to odlazak u bioskop, druženje sa prijateljima, trening. Tako vam se neće život svesti na posao koji mrzite, a napunićete se pozitivnom energijom.

 

(novosti)