Moda

Šta o vama otkriva kupaći kostim?

* Ova „krpica“ pokazuje osobine, navike, želje i jasno šalje signale jačem polu

Vodite računa o onome što nosite na plaži, jer ankete pokazuju da boja, dezen i kroj kupaćeg kostima o vama govore mnogo više nego što možete i da zamislite. Iako „oskudna“, ova krpica emituje poruke o karakteru, navikama, potrebama i signalima koje glasno ili potajno šaljete ljudima oko sebe. Tako bar kažu veliki modni stručnjaci i proizvođači kostima, koji, baveći se detaljnom analizom tržišta, pokušavaju da proniknu u ljudsku psihu. Pa, hajde da vidimo šta su rekli na ovu temu.

* JEDNOBOJNI
Žene koje nose kupaće kostime u jednoj boji važe za jednostavne osobe. Ova vrsta svedenosti ne znači da dama želi da ostane u „ćošku“ i neprimećena, ali nema potrebu da drugima upada u oči. Naravno, nije isto da li je neko u svetlom ili tamnom kostimu. Ukoliko je vaš izbor bela boja, znači da ste otmeni, graciozni, ali i veoma hrabri, sa izgrađenim samopouzdanjem. Ne libite se da se na suptilan način „pokažete“ i nije vam stalo šta će drugi na to reći, jer čvrsto stojite iza sebe. Crni kostim je više za klasične žene, koje ne vole da eksperimentišu, zato što znaju da je on u rangu „male crne haljine“ – uvek u modi.

* ŠARENI I JARKIH BOJA
Ako se gotovo uvek odlučujete za drečavo roze ili jarko žuti bikini, znači da ste vrlo otvoreni, avanturističkog duha i da u vama i dalje živi vesela devojčica. Nemate problem da budete primećeni, čak vam i prija, bez obzira na to da li imate višak kilograma. Možda vam je više stalo do druženja, nego do privlačenja muškaraca sa kojima biste mogli da uđete u vezu. Ukoliko je kostim upadljivo zlatan, znači da volite luksuz, dominaciju i centralno mesto u većem društvu.

* JEDNODNELNI
Ovaj model je donedavno važio za izbor starijih dama, ali od ove sezone je ponovo u modi i mlade devojke ga rado nose, jer su se kreatori poigrali i učinili ga zanimljivim. Međutim, u muškom svetu i dalje važi za „babski“ komad, koji kupuju devojke bez samopouzdanja. Ukoliko se ne radi o skrivanju ožiljaka, obično se dovodi u vezu sa pokušajem prikrivanja viška na stomaku.

* DVODELNI
Devojke u dvodelnom kupaćem kostimu nemaju problem sa samopouzdanjem, jer pristaju da se, bez obzira na to da li imaju trbušnjake ili „stomačić“, otkriju. Ukoliko je u pitanju model sa donjim delom u obliku bokserica i gornjim koji podseća na majičicu, znači da je dama sportskog duha, voli da pliva, roni, skače u vodu. Tange su rezervisane za hrabre, ali izazovne devojke koje vole da privlače pažnju i raspoložene su za flert, dok je klasičan model izbor opuštenih i sigurnih žena.

* PRUGASTI
Gde su pruge, tu su živahne i vesele devojke, koje vole da se druže, koketiraju, šale i uživaju na plaži. Nisu opterećene izgledom, ali u prugastom bikiniju, pogotovo ako je mornarski, osećaju se lepo i skladno, što im je dovoljno za samopouzdanje dok igraju odbojku na pesku ili skaču sa stene. Pogledi su tada uprti u njih i podstiču ih da budu još šarmantnije.

* TUFNASTI
Ako volite tufnice, znači da ste romantična duša i to ne krijete ni na plaži. Devojčica u vama se uvek odlučuje za „tačkice“, jer je podsećaju na detinjstvo, radost, bezbrižnost. Kod njih je sve lepršavo, slatko, veselo… S druge strane, vole ih i pripadnici jačeg pola, jer tufnice nisu samo romantične, nego i seksi.

* CVETNI
Devojke koje se odlučuju za cvetiće, po pravilu su ljupke, smerne i odmerene. Nisu raspoložene za upoznavanje na plaži, ne prijaju im muški pogledi, ne žele da skreću pažnju na sebe ni kod ženskog pola. Obično su stidljive i skromne, tihe i jednostavne. Momci će se za njima retko okrenuti, a devojke ih neće ni primetiti, što one i žele.

* „ANIMAL“ PRINT
Ukoliko je vaša dilema samo jedna – leopard ili tigar, nema sumnje da ste veoma direktni u poruci koju šaljete. Želite da budete primećeni i pohvaljeni za hrabrost, a uz to se i odlično osećate kao pustolovna dama raspoložena za flert na obali. Volite da dominirate i to odmah stavljate do znanja.

* PERLICE I CIRKONI
Pojedinim devojkama je malo da imaju tange, animal print ili kupaći drečave boje, pa vole da sve „začine“ perlicama, cirkonima, nakitom u obliku mašnica i cvetova… One, definitivno, imaju potrebu da se istaknu, što ponekad može da deluje veoma neukusno, ali muški svet će ih sigurno zapaziti, zbog čega su veoma zadovoljne – uspele su u svom naumu.

(Novosti)