ŽIVOT

Šta vi mislite o tome? Glumica otkrila zašto je platila surogat majku

Lusi Lu je pre osam meseci dobila sina Rokvela, ali ne uobičajenim putem. Za ovaj potez se obično odlučuju žene koje ne mogu da rode decu, ali ona je, kako navodi, to uradila zbog posla.

„Izgledalo je kao da je surogat majčinstvo prava opcija za mene, jer sam stalno radila i nisam znala kada ću moći da prestanem kako bih zasnovala porodicu. Ispostavilo se da je to bila sjajna odluka. Nisam znala koliko brzo bebe napreduju. Obično uzimamo male stvari zdravo za gotovo. Bebe su na početku mala stvorenja koja zavise od vas, a onda počinju da vas posmatraju, da se smeju i da reaguju na vas. To je magično iskustvo“, kaže Lusi.

Koliko košta surogat majka?

U Poljskoj ova usluga košta od 15.000 i 20.000 američkih dolara. Kanada ima malo drugačija pravila. Surogat majka ne može da bude plaćena, ali ako želi, dobija za otplatu troškova od oko 50.000 dolara. Surogat materinstvo je dozvoljeno u šest američkih država i cene su od 80.000 do 170.000 dolara. Ruske surogat majke ovo naplaćuju 42.000 evra, u Velikoj Britaniji i do 15.000 funti, a u Ukrajini od 25.000 do 30.000 evra. U Srbiji je zabranjeno.

(super Žena, foto: splash)