ŽIVOT

Strašno je živeti sa mužem koji vas ne primećuje. Da li da odustanem od seksa sa 36 godina?

„Imam 36 godina i dve ćerke koje idu u osnovnu školu, brak koji spolja izgleda perfektno i skladno, bez trzavica, ali zapravo nije tako. Sa svojim suprugom već nekoliko godina nisam imala seks. Ne samo seks, u našem odnosu nema intime, bliskosti, razmene nežnih dodira…bar s vremena na vreme.

Nikada nisam bila jedna od onih žena koje se provokativno oblače i uživaju da na njih gledaju kao na seksualne objekte. Ali sa svojim mužem jesam nekada imala drugačiji odnos. Zapravo prvih godinu dana braka, mada ni tada nismo imali seks svakog dana, doduše češće nego danas kada ga nemamo uopšte.

Svaki dan nam je isti. On ujutru ustane, ode na posao i vraća se uveče, taman da večera, a potom ponovo seda za svoj laptop gde provodi narednih nekoliko sati. Sedim pored njega i gledam ga, razmišljam da li zna da postojim? Da mu ikada tokom dana padnem na um, da li na mene pomisli kao na ženu, poveden životinjskim instinktom ili je na neki način potpuno isključio svoje „receptore” i fokusiran je isključivo na svoj posao, zbog čega ga ništa drugo (i niko drugi) uopšte ne interesuje?

Imam 36 godina i razmišljam o tome kako bi bilo da u ovim godinama odustanem od seksa zauvek? Da li bi to bilo moguće i kako bi se odrazilo na moje psihičko stanje? Samopouzdanje mi nikada nije bilo jača strana, kao devojčica sam bila užasno povučena i stidljiva i dok su se moje drugarice upuštale u nevini flert sa dečacima, ja bih se povlačila u svoj svet.

Imamo dve divne ćerke i ne bih volela da njihovo detinjstvo na bilo koji način poremetim sopstvenim nezadovoljstvom. Volim našu porodicu, a mislim da je moj suprug divan otac i ima jako lep odnos sa decom, ali s druge strane sve više mi smeta što me više ne gleda kao ženu.

Znam da je umoran i da radi dosta, pa i sama sam u sličnoj situaciji i dosta radim. Takođe nisam od onih žena koje skaču svakog dana na muževe zahtevajući da im posvete pažnju. Ono što mi čak više smeta od nedostatka seksa jeste što više nemamo nikakav fizički kontakt. Nikada mu ne padne na pamet da me zagrli, poljubi, pomiluje…A ako ja njemu priđem, on mi uzvrati tek toliko da me ne odbije. Čini mi se da mi takva „ljubaznost” pada još teže…

Nema poljupca za laku noć. Nema zagrljaja. Nema bliskosti.

Imam 36 godina i razmišljam da li bih mogla da se naviknem na ovakav život do kraja života?”

(Žena Blic, foto: profimedia)