Zdravlje

STRUČNJACI OTKRILI: Ovo je najbolji plan detoksikacije!

Došlo je vreme da okrenete stranu i na prirodan način uspostavite toliko željeni balans u organizmu i rešite se viška kilograma. Predstavljamo vam nekoliko najboljih načina za pročišćavanje organizma.

Ono što je najbolji deo detoksikacije jeste to što menjanjem načina ishrane i usvajanjem zdravijih životnih navika, zapravo činite veliku uslogu svom metabolizmu i imunitetu.

Koji nakon nekoliko nedelja regulisanog ili izmenjenog režima ishrane i života, usvajaju ove navike i počinju sa znatno bolji radom.

Dakle, ne samo da gubite kilograme i poboljšavate rad svog organizma, te ujedno i izgledate bolje naravno, već ste i zdraviji!

Smatramo da su to više nego dovoljni razlozi za okretanje nove stranic, koja glasi: od danas mislm na svoje telo i na svoje zdravlje.

Evo kako da to uradite na što bezbolniji i što kvalitetniji način.

Kombinujte probiotike i zdravu ishranu

Najnovija istraživanja na polju medicine pokazala su da je dobar rad metabolizma i digestivnog trakta i te kako od značaja za čitav organizam, ali i za izgled naše kose, kože, odgovoran za bolje raspoloženje i svakako regulaciju težine.

Ukoliko redovno konzumirate proizvode sa visokim sadržajem probiotika, pomažete da se podstalne različitost populacije mikroorganizama u vašim crevima, što ujedno pomaže da vaš organizam iz hrane izvuče one najbolje hranjive sastojke.

Što je zdravija vaša ishrana, to su zdraviji mikroorganizmi (da se tako izrazimo), a samim tim zdraviji je i čitav digestivni sistem, koji naravno puno bolje fukncioniše.

U konsultaciji a svojim lekarom, možete proveriti i koji probiotici u vidu pilula su najbolji za pravilno održavanje rada creva, te se konsultujte koliko je to u vašem slučaju (pod tim mislimo na vaše celokupno zdravstveno stanje i životnu dob) dobro za vas i koje sve beneficije imate.

Svakako, ukoliko ste odlučili da više vodite računa o svom metabolizmu najbolja stvar koju možete da uradite i koja se odnosi na svaku osobu bez obzira na zdravstveno stanje i dob, jeste ta da smanjite unos šećera i masti, a povećate unos vlakana.

Supa je novi smuti

Niskog glikemijskog indeksa, supa je toplija i hranjivija alternativa sveže ceđenom soku.

U svetu poznatih koji streme što zdravijim životnim navikama, naročito po pitanju ishrane, topla supica privukla je na svoju stranu imena kao što su Gwyneth Paltrow i Kate Hudson.

Ostavljajući tako hladno ceđene sokove u prošlosti, supe nude ukusan obrok sa visokom dozom vlakana, povrća, pa i namirnica životinjskog porekla (poput onih sa parčićima govedine, piletine) smanjene kalorične vrednosti, ali i te kako hranjive.

Pregršt jednostavnih recepata možete naći na internetu, pa čak i tutorijala za spremanje različitih potaža od povrća i ukusnih supica.

Zato odvojite vremena makar vikendom da pripremite ovako u kućnoj varijanti, jer jedna šerpa potaža može da vam potraje i nekoliko dana. Dobićete najzdraviju i najjeftiniju moguću alternativu za ručak na poslu.

Ubrzajte rad creva

Ukoliko niste od onih koji imaju strpljenja da sprovode 5:2 sisteme ishrane, što je potvrđeno jedan od najboljih i najzdravijih načina za detoksikaciju organizma, a podrazumeva dva dana u radnoj nedelji kada jede samo voće i povrće i pijete vodu i čajeve; pokušajte sa tradicionalnim receptom.

Ukoliko želite da ubzate svoj metabolizam, dodajte u svoj dnevni plan ishrane i po jednu kašiku kokosovog ulja.

Sauna sa infracrvenim zracima

Ova vrsta saune postala je obavezna stavka u wellness zajednici. Naime, infrared talasi se emituju tako što greju isključivo telo, ne čitavu prostoriju, kao što je slučaj sa ostalim vrstama sauna.

Na ovaj način uživate u svežem vazduhu, ali ipak dobijate željeni efekat klasične saune, pa i puno više od toga.

IC talasima u sauni pospešujete čitav imuni sisitem, ona pomaže i kod ljudi koji imauju problema sa kostima, bubrežima, kičmom, mišićima i poseduje značajnu ulogu u kontrolisanju telesne težine. Takođe, simulirajući energiju sunca infracrveni zraci regenerišu ćelije i kožu, te su ujeno od velikog značaja kod problema akni, ekcema, opekotina i generalnoj snabdevenosti kože krvlju.

Toplota koja se akomulira u telu uz pomoć IC talasa, razbija molekule vode koji skupljaju i talože toksine u telu i na taj način blokiraju cirkulaciju, ali i pravilno funkcionisanje ćelija.

(elle.rs)