Astrologija

SVE OTKRIVA: Nedeljni horoskop za period od 29. maja do 5.juna

Man and woman smiling at each other

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao – Vredno radite, želite da se dokazujete i ostvarite nove poslovne kontakte. Imate velike ambicije, ali, da bi vaše ideje privukle pažnju javnosti, morate da ostavite dobar utisak u svakom pogledu. Svesni ste činjenice da je za uspeh, osim zalaganja na poslu, potrebni i drugi kvaliteti, a tokom ovog perioda najviše će doći do izražaja vaše diplomatske veštine. Iskoristite svaku priliku da se nametnete.
Ljubav – Strasna veza je na pomolu. Izbegavajte ljubomorne scene  jer ste i bez njih dovoljno nezgodni. Prepustite se osećanjima.
Zdravlje – Većina pripadnika znaka mogla bi da se suoči  sa stomačnim tegobama izazvanim preterivanjima u jelu i piću.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao – Očekujete da neko ozbiljno prouči vaše nove ideje i prihvati vaše projekte. Smeta vam osećaj neravnopravnosti u odnosu sa saradnicima. Ipak budite dovoljno strpljivi, jer na zaobilazan način možete da ostvarite povoljnije rezultate na različitim stranama. Uskoro vas očekuje neki vid zaslužene nagrade ili materijalna nadoknada. Uspećete da dobro naplatite   greške ili propuste vaših poslovnih partnera.
Ljubav – Zbog opozicije Venere i Saturna, nova ljubav će vas ozbiljno izbaciti iz ravnoteže. Vezu gradite prvenstveno na osećanjima, a ovih dana ćete ih imati na pretek.
Zdravlje – Nema razloga ze preteranu brigu. Zdravstvena situacija se postepeno stabilizuje.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao – Ambiciozno ulećete u nove poslovne projekte. Kreativnost je naglašena, a u zavisnosti od ličnog interesovanja ili motivacije, birate poslovnu varijantu koja donosi najbolje rezultate. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada neskromnost ili potreba da odlučujete o zajedničkim interesima. Manje priče, a više rada, najjednostavnija je formula uspeha. Moguća su kratka poslovna putovanja i kontakti sa strancima.
Ljubav –  Izuzetno povoljan period za ljubav od kako je Venera ušla u vaš znak. Pršte emocije na sve strane. Još ukoliko budete pametni i obratite pažnju na potrebe partnera, idila će biti potpuna.
Zdravlje – Smanjite napetost i ne preterujte sa poslom ako želite da sačuvate dobro zdravlje.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao – Odlučni ste da svoje planove sprovedete u delo. Saradnici podstiču vaše ambicije i pomažu vam da što bolje obavite radne zadatke. U situacijama kada su isprepleteni poslovni uspeh i lično zadovoljstvo, osećate psihološki pritisak i dodatnu odgovornost. Prihvatite novi poslovni izazov kao dobru priliku da testirate svoje sposobnosti. Sagledajte trenutnu situaciju iz raznih uglova. Smanjite troškove.
Ljubav – Okupirani ste ozbiljnim egzistencijalnim problemima, pa je ljuba trenutno u drugom planu. Nedostaje vam naklonost partnera.
Zdravlje – Zdravlje nije baš najbolje. Potreban vam je odmor i neka vrsta unutrašnjeg preporoda. Možda je samoća najbolje rešenje.

LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao – Pred vama je sjajna poslovna prilika koju ne treba propustiti. Neke stvari rešavate na zaobilazan način kako biste izbegli konflikte. Obnovite stare poslovne veze ili kontakte, pridružite se timu saradnika za koje vas vezuju slični profesionalni interesi. Važno je da se opredelite za varijantu koja omogućava napredovanje na poslovnoj lestvici. Budite pažljiviji sa ulaganjem novca. Jupiter u drugoj kući donosi vam sigurnost na finansijskom planu.
Ljubav – Fantastično vreme za emocije. Ljubavi i ostalih zadovoljstava biće na pretek. Ukoliko se preforsirate, mogući problemi. Smirite strasti.
Zdravlje – Moguća blaga nervoza. Ne nervirajte se zbog stvari na koje ne možete da utičete.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao – Delujete vrlo promišljeno u raznim situacijama, umete da procenite povoljnu priliku na poslovnoj sceni i da ostvarite svoje ciljeve. Sposobnost dobre koncentracije vam omogućava da uspešno završavate poslove na različitim stranama. Očekuje vas zajednički dobitak i mogućnost proširenja poslovnih aktivnosti  u inostranstvu, na šta ukazuje pozicija Merkura u vašem devetom polju.
Ljubav – Burne emotivne reakcije mogu, ali ne moraju da budu najbolje rešenje u konfliktnim situacijama. Ali, tako je kako je, tokom ovog perioda balansirate između razuma i osećajnosti.
Zdravlje – Stomak je slaba tačka, i to zbog neadekvatne ishrane.  Izbegavajte slatkiše i masnu hranu. Razmislite o dijeti.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao – Veoma ste angažovani na poslovnom planu i ne dopuštate  da vas bilo ko usporava u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Umesto da favorizujete takmičarski odnos sa saradnicima, bilo bi bolje da promenite ponašanje i uspostavite harmoničnu saradnju. Nemojte ulaziti u rizične finansijske transakcije. Udružite svoje poslovne interese sa proverenim timom. Velike promene nisu poželjne sve dok vaša vladajuća planeta Venera ne izađe iz opozicije sa Saturnom.
Ljubav – Izuzetno povoljan period za razmenu nežnosti i uspostavljanje boljih odnosa sa partnerom. Ove nedelje očekuje vas puno prijatnih iznenađenja.
Zdravlje – Budite razumni i umereni u svemu i neće biti nikakvih problema. Opustite se i više boravite u prirodi.
astrologija-horoskop-znaci-foto-profimedia-1418404957-598398
ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao – Suočavate se sa novim poslovnim dilemama. Neko od saradnika vas nagovara da nastavite sa započetim poslovima i da se ne obazirete na različita upozorenja. Povremeno osećate nedostatak volje ili koncentracije u obavljanju nekih rutinskih zadataka. Ne želite da prekoračite svoja poslovna ovlašćenja, stoga odlažete konačnu odluku, što je u skladu sa retrogradnim kretanjem Marsa, vašeg vladara.
Ljubav – Odlično se slažete sa osobama u znaku Strelca. Ako ste sami, potražite njihovo društvo. Tokom ovog perioda prijaće vam društvo saosećajnih prijatelja.
Zdravlje – Osećate težinu u nogama zbog skupljanja tečnosti. Diuretici poput kafe samo delimično pomažu. Smanjite unos soli.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao – Jasno vam je da splet različitih okolnosti na poslovnoj sceni nalaže da prihvatite novi položaj koji zahteva bolje prilagođavanje i delimilno ograničava vaš uticaj. To će trajati dok Saturn ide unazad kroz vaš znak. Iskoristite svoje diplomatske sposobnosti u pregovorima kako biste se izborili za bolje uslove. Spremnost na kompromis donosi dobitak. Dobro se snalazite u situacijama koje možete da prilagodite svojim merilima vrednosti.
Ljubav – Morate da se menjate ako želite da sačuvate vezu.  Škorpija i Ovan su za vas fatalni ovih dana, pa vodite računa kako se ponašate…
Zdravlje –  Bolesti vezane za infekcije i psihičke probleme zahtevaju ozbiljniji pristup. Pojačana psihička napetost.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao – Imate dovoljno stvaralačke energije i jaku volju, ali pažljivo razmislite o dugoročnim ciljevima. Potrebno je da osmislite dobru poslovnu strategiju, koja će vam omogućiti da se uspešno angažujete na različitim stranama. Sve se svodi na dobro planiranje i na pravilnu procenu realnih mogućnosti. Nalazite se u fazi kreativnog uspona na poslovnoj lestvici. Povedite računa o detaljima.
Ljubav – Počinje bolji i harmoničniji period na emotivnom planu.  Ako ste sami, moguća nova ljubavna uzbuđenja. Najviše vam odgovaraju osobe u znaku Vage ili Vodolije, ali i ostali znaci su u igri. Sudbina vam je naklonjena u izboru partnera.
Zdravlje – Spisak zdravstvenih problema se smanjuje i svodi na manje nelagodnosti zbog vremenskih promena.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao – Stalo vam je da u narednom periodu unapredite svoj poslovni položaj. Povremeno imate velike ambicije ili neskromna očekivanja u susretu sa saradnicima. Želite da profitirate u poslovima koji ne spadaju u vašu osnovnu delatnost, što može biti problem dok je Mars retrogradan u vašem polju karijere. Da biste napredovali, važno je da budete pravilno informisani o novim događajima na poslovnoj sceni.
Ljubav – Emotivna raščišćavanja su postala neprijatna. Dešava se ono što biste najradije izbegli. Budite spremni na raznorazne probleme i manje komplikacije.
Zdravlje – Problemi sa grlom i žlezdama mogu, ukoliko ih ne sanirate na vreme, preći u hronične. Probudite optimizam.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao – Uznemireni ste zbog novih događaja na poslovnoj sceni, pokušavate da razrešite jedan nesporazum u odnosu sa saradnicima. Ipak, nema razloga za paniku. Neophodno je da što pre definišete zajedničke interese i prioritete. Sposobnost dobre koncentracije i pravilne procene uvećavaju vaše šanse za uspeh, ali Jupiter u znaku Device označava jake neprijatelje i velike prepreke. Stoga pažljivo nastupajte.
Ljubav –  Da li uopšte možete da funkcionišete bez ljubavi? Skladan odnos sa partnerom daje vam krila i pomaže da se lakše izborite sa teškoćama.
Zdravlje – Mogući problemi sa bubrezima i urinarnim traktom. Ne zanemarujte simptome upozorenja.

(astrolog Mihailo Čukić, novosti)