CELEBRITY

Tajra Benks o rivalstvu sa Naomi: „Činila je sve da me otera iz modne industrije, svaki dan sam plakala…“

Poznata manekenka Tajra Benks prisetila se svojih početaka u modnoj industriji i progovorila o svom odnosu sa manekenkom Naomi Kembel, na početku karijere.

Tajraje za „Vol Strit Žurnal“ izjavila da je najpoznatija crnkinja u svetu mode Naomi Kembel, činila sve što je mogla da je otera sa modne scene.

Iako je ne bi nazvala rivalkom, Tajraističe da je supermodel Naomi radila sve da se ona oseća nepoželjnom kada je ušla u modnu industriju, prenosi „Independent“.

– To nije bilo rivalstvo. Veoma sam osetljiva na tu reč, jer rivalstvo podrazumeva dvoje jednakih. Ona je tada bila dominantna, bila je supermodel, a ja sam bila samo nova devojka koja je došla avionom iz Pariza i proučavala modu i časopise – izjavila je Benks.

Kaže da joj nije bilo lako na početku, i da su joj prvi dani karijere u Parizu bili veoma bolni baš zbog Naomi Kembel.

– Radila sam veliki broj revija, ali sam kući odlazila uplakana, jer Naomi očigledno nije želela da budem tamo i radila je sve što je bilo u njenoj moći da me natera da odem. To je bilo tako grozno i strašno – naglasila je Tajra.

Kaže da se Naomi plašila da joj Tajra ne ugrozi mesto, što nije bio slučaj sa ostalim manekenkama.

– Kada sam došla na scenu bila sam joj pretnja, jer je nova ‘crna devojka’ mogla da joj zauzme mesto, a samo je jedno bilo slobodno – naglasila je Tajra.

Ipak, 2013. godine Naomi Kembelje u intervjuu za magazin „Elle“ pohvalila svoju koleginicu i istakla kako je ponosna na nju kao „ženu u boji“ koja u svetu modelinga daje priliku drugim devojkama.

(Superžena.b92)