Dekor

Tapete u kupatilu

Ranije su tapete bile rezervisane samo za dnevnu sobu, ali postepeno su osvojile sve prostorije u domu, pa i kupatilo. Mnogi, ipak, smatraju da im tu nije mesto jer veruju da će para uticati na odlepljivanje, pa ih i ne uzimaju u razmatranje. Ali, ne treba ih prebrzo otpisivati, savetuju dizajneri enterijera.

Bez brige ih možete smestiti u malo, gostinsko kupatilo, koje se ne koristi često, kao i u ono sa dobrom ventilacijom. Ako imate sreće da posedujete veliko kupatilo, postavite ih što dalje od kade i tuš kabine. Obratite pažnju na materijal, birajte vodootporne jer ne upijaju vodu i vlagu. Pogledajte oznake ili se raspitajte kod prodavca koji modeli mogu da se čiste krpom i blagim deterdžentom.

Kad je reč o dezenu, stručnjaci predlažu da budete hrabri jer za razliku od dnevne sobe u kojoj provodimo mnogo vremena pa su praktičniji neutralni tonovi, u kupatilu možete slobodno birati neobične detalje. Vodite, ipak, računa jer će agresivne šare vizuelno „pojesti“ prostor. Tapetama možete oblepiti čitav zid ili samo polovinu, jednu ili sve strane.

(Novosti)