Ako još niste, krajnje je vreme da sredite terasu za prolećne i letnje dane. Čak i mali balkon, s kog vam se čini da možete da dohvatite komšiju preko puta, možeze da pretvorite u oazu uz malo mašte.

Za početak, „obucite“ pod u tepih od lažne trave. Na zidove stavite police za biljke, što će osloboditi pod, a to je naročito važno u malom prostoru. Ili, izaberite biljke puzavice koje će ozeleneti ceo zid. Kad je reč o nameštaju, velika terasa može da bude prolećna dnevna soba sa dvosedom i foteljama. Ali, čak i ako je minijaturna, nađite male stolice i stočić na rasklapanje, koje po potrebi možete da lako uklonite. Minimalistički izgled postići ćete nameštajem u beloj boji, a prirodni ako izaberete zemljane nijanse.

Dizajneri su ove sezone najavili veliki povratak ratana, a on uvek lepo izgleda na balkonu. Ako vam je to previše retro, slobodno se igrajte šarenilom i nabavite jastučiće i saksije u različitim jarkim bojama. Posude za sveće više nisu samo okrugle i pravougaone, već ih ima u različitim oblicima, pa i u formi ljudske glave. Na sto stavite činiju sa svećom, kamenčićima, plastičnim voćem ili grančicama. Ljubitelji kuvanja mogu da, osim cveća, posade i začinske biljke i čeri paradajz ša će imati utisak da u stanu gaje baštu.

(novosti)