Dijete

Tokom trudnoće se opustila, jela sve i svašta: Ovako sam se vratila u formu!

Ona se zove Malin Bjork i živi u Švedskoj. Nutricionistkinja, fitnes instruktorka, blogerka.

Tokom trudnoće je nabacila nekoliko kilograma viška, a potom je snimila video „Moje fitnes putovanje“, gde je objasnila, korak po korak, kako je vratila vitku liniju i zategla mišiće.

Kaže da je neposredno nakon porođaja, čim se osetila dovoljno dobro, krenula u duge šetnje.

Prvo sama, a potom gurajući kolica i bebu. Kaže da je dnevno hodala i dva, tri sata, nekada „u cugu“, a nekada malo ujutru, malo kasnije tokom dana.

Posle mesec dana je počela da radi lagane vežbe kod kuće. Ruke je vraćala u kondiciju tegovima od kilogram, radila je čučnjeve i iskorake.

Nakon dva meseca je krenula u teretanu. Prvo tri puta nedeljno, a zatim šest puta po sat vremena.

Kada je dostigla željenu težinu, fokusirala se na pojedine delove tela i radila vežbe za određene grupe mišića.

Takođe, vežbala je i igrajući se s bebom.

Osim vežbanja, vodila je računa i o ishrani, ali kaže da se nije mnogo „mučila“. Nije jela slatkiše, hleb, peciva a testenine je jela samo za doručak, pojača je unos vode.

Ona savetuje ženama koje žele da smršaju, da jedu pečeno ili bareno meso i sveže povrće, ribu barem tri puta nedeljno, da se nikako ne izgladnjuju jer mama koje imaju bebe treba mnogo snage, što znači – mnogo zdrave hrane.

Takođe, Bjork upozorava na štetnost slatkiša koji nam samo oduzimaju snagu. Zapravo, „dižu“ nas ali kratko, i već posle pola sata smo ponovo gladni i bez snage za svakodnevne aktivnosti.

(stil)